Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 20 januari 2025

 

Romeinen 5:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Christus, als wij nog krachteloos waren, is te Zijner tijd voor de goddelozen gestorven. Want nauwelijks zal iemand voor een rechtvaardige sterven; want voor den goede zal mogelijk iemand ook bestaan te sterven." (Ro 5:6-7 STV)

"Toen wij nog hulpeloos waren, is Christus voor ons, goddeloze mensen, gestorven op de tijd die door God is vastgesteld. Het valt ons al zwaar ons leven te geven voor iemand die geen kwaad heeft gedaan. Hoogstens brengen we de moed op, ons leven te geven voor een bijzonder goed mens."

"zo zeker als Christus, toen wij nog zwak waren, te zijner tijd voor goddelozen is gestorven. Want niet licht zal iemand voor een rechtvaardige sterven; maar misschien heeft iemand nog de moed voor een goede te sterven."

"Toen wij nog hulpeloos waren is Christus immers voor ons, die op dat moment nog schuldig waren, gestorven. Er is bijna niemand die voor een rechtvaardig mens wil sterven; slechts een enkeling durft voor een goed mens zijn leven te geven."

"Christus is immers toen wij nog hulpeloos waren, op het juiste ogenblik voor slechte mensen gestorven. Is er iemand die voor een onschuldig mens wil sterven? Nauwelijks! Misschien gaat iemand nog zover dat hij zijn leven geeft voor een goed mens."

 

Overdenking van vandaag:

Christus stierf voor de goddelozen. Christus stierf voor mij. Ik heb de macht niet om mezelf te redden en mezelf rechtvaardig te maken. Zonder het offer van de dood van Jezus en zonder de genade van God kon ik niet gered worden. Jezus deed voor mij wat ik niet kon doen. Hij betaalde de schuld die ik niet kon betalen. Hij deed dat voor mij; niet omdat ik goed genoeg was om zijn dood waard te zijn, maar omdat ik geen waarde kan hebben zonder hem.

 

Gebed:

Liefdevolle God, dank u. Redder die alles offerde, ik prijs u. Woorden kunnen mijn dank voor het cadeau van uw genade niet duidelijk maken, die genade die zoveel gekost heeft en zo veel voor mij betekent. Alle eer, heerlijkheid en lof voor de Vader op de troon en mijn heer Jezus die naar het kruis ging en in wiens naam ik mijn dank breng. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 januari 2025 Romeinen 5:5
18 januari 2025 Romeinen 5:3-4
17 januari 2025 Romeinen 5:1-2
16 januari 2025 Spreuken 10:11
15 januari 2025 Psalm 100:5
14 januari 2025 Psalm 100:4
13 januari 2025 Psalm 100:3
 

Home