Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 18 januari 2025

 

Romeinen 5:3-4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En niet alleenlijk [dit], maar wij roemen ook in de verdrukkingen, wetende, dat de verdrukking lijdzaamheid werkt; En de lijdzaamheid bevinding, en de bevinding hoop;" (Ro 5:3-4 STV)

"En dat niet alleen! We beroemen ons er ook op als we verdrukt worden. Want we weten dat verdrukking volharding brengt, en volharding brengt kracht, en kracht brengt hoop."

"En niet alleen [hierin], maar wij roemen ook in de verdrukkingen, daar wij weten, dat de verdrukking volharding uitwerkt, en de volharding beproefdheid, en de beproefdheid hoop;"

"En dat niet alleen, we prijzen ons zelfs gelukkig onder alle ellende, omdat we weten dat ellende tot volharding leidt, volharding tot betrouwbaarheid, en betrouwbaarheid tot hoop."

"Maar dat is niet het enige waarover wij zo blij zijn. Wij zijn ook nog blij als wij het moeilijk hebben, want wij weten dat wij daardoor leren vol te houden. Als wij volhouden, doorstaan wij de proef. En als wij de proef doorstaan, wordt onze hoop sterker."

 

Overdenking van vandaag:

Wat probeer jij in jouw leven te bereiken? Geld? Roem? Status? Dat je als belangrijk gezien wordt? Een erfenis? Wat denk je van karakter! Is dat niet het doel van ons leven - om het karakter van God te hebben? Zelfs in onze ergste momenten, als we mensen met karakter kunnen zijn, kan niets ons meest nagestreefde doel wegnemen: het karakter van God, gegeven aan ons in Jezus Christus.

 

Gebed:

Vader, zegen mij alstublieft dat ik sterk kan zijn op moeilijke momenten, dat ik consistent kan zijn en heilig. Geef me alstublieft een moedig hart en compassie zodat ik op een kleine manier anderen er aan kan laten herinneren hoe u bent en wat u in hun leven kunt doen. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 januari 2025 Romeinen 5:1-2
16 januari 2025 Spreuken 10:11
15 januari 2025 Psalm 100:5
14 januari 2025 Psalm 100:4
13 januari 2025 Psalm 100:3
12 januari 2025 Psalm 100:2
11 januari 2025 Psalm 100:1
 

Home