Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 17 januari 2025

 

Romeinen 5:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wij dan, gerechtvaardigd zijnde uit het geloof, hebben vrede bij God, door onzen Heere Jezus Christus; Door Welken wij ook de toeleiding hebben door het geloof tot deze genade, in welke wij staan, en roemen in de hoop der heerlijkheid Gods." (Ro 5:1-2 STV)

"Nu wij door God zijn gerechtvaardigd om dit geloof, leven wij met hem in vrede dankzij onze Heer Jezus Christus. Dankzij hem staat de deur naar Gods genade voor ons open. Door die genade staan wij sterk, en wij beroemen ons erop dat wij vast verwachten te delen in de glorie van God."

"Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede met God door onze Here Jezus Christus, door wie wij ook de toegang hebben verkregen in het geloof tot deze genade, waarin wij staan, en roemen in de hoop op de heerlijkheid Gods."

"Wij zijn dus als rechtvaardigen aangenomen op grond van ons geloof en leven in vrede met God, door onze Heer Jezus Christus. Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister prijzen we ons gelukkig."

"Omdat wij ons aan God hebben toevertrouwd, zijn wij rechtvaardig geworden. Wij hebben nu vrede met God dank zij onze Here Jezus Christus. Hij heeft ons dit bevoorrechte leven binnengeleid, waar wij vol verwachting uitkijken naar alle grootse dingen die Hij voor ons heeft klaarliggen."

 

Overdenking van vandaag:

Rechtvaardig, vrede, toegang, genade, hoop en glorie -- wat een wondermooie verzameling cadeaus! Elk van deze geschenken is van ons door vanwege En -- En reden, En persoon en En Heer: Jezus Christus, de Zoon van God en onze Redder.

 

Gebed:

Ik prijs u, Here Jezus, voor alles dat u gedaan hebt om mij met uw redding te zegenen. Ik prijs u, Heer, voor uw belofte dat u terugkomt en mij uitnodigt om in uw heerlijkheid te delen. Laat die dag spoedig komen en reinig mij voor uw dienen. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 januari 2025 Spreuken 10:11
15 januari 2025 Psalm 100:5
14 januari 2025 Psalm 100:4
13 januari 2025 Psalm 100:3
12 januari 2025 Psalm 100:2
11 januari 2025 Psalm 100:1
10 januari 2025 Spreuken 16:9
 

Home