Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 5 januari 2025

 

Jesaja 26:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Met] mijn ziel heb ik U begeerd in den nacht, ook zal ik [met] mijn geest, [die] in het binnenste van mij is, U vroeg zoeken; want wanneer Uw gerichten op de aarde zijn, zo leren de inwoners der wereld gerechtigheid." (Jes 26:9 STV)

"Reikhalzend kijk ik naar u uit, zelfs 's nachts verlang ik naar u. Want wanneer u de aarde vonnist, leren mensen wat gerechtigheid is."

"Van ganser harte verlang ik naar U in de nacht, ja, uit het diepst van mijn gemoed zoek ik U; want wanneer uw gerichten op de aarde zijn, leren de inwoners der wereld gerechtigheid."

"Reikhalzend kijk ik naar u uit, zelfs 's nachts verlang ik naar u. Wanneer u een oordeel over de wereld velt, zullen de mensen op aarde gerechtigheid leren."

"De hele nacht zoek ik naar U, vastbesloten zoek ik naar God; want alleen als U als rechter naar de aarde komt om haar te straffen, zullen de mensen zich van hun verdorvenheid afkeren en doen wat goed is."

 

Overdenking van vandaag:

Wanneer jonge mensen die verliefd zijn niet bij elkaar zijn, verlangen ze om weer samen te zijn. Wanneer een ouder gescheiden is van zijn of haar kind, mist de ouder het kind intens. Wanneer partners van een huwelijk dat al lang gaande is, niet langer bij elkaar kunnen zijn als gevolg van ziekte, overlijden of echtscheiding, kan daardoor de ziel van iemand pijn doen door het verlangen om herenigd te worden.  

Herken je de pijn van je geest om met God te zijn? BeŽindig je elke dag en begin je de volgende met een verlangen om in de aanwezigheid van God te zijn? Laten we onze honger naar God herkennen en laten we het niet alleen voldoening geven door de tijd door te brengen in zijn aanwezigheid, maar laten we ook onze wens, affectie en de noodzaak van de aanwezigheid van onze hemelse Vader in ons leven kenbaar maken.

 

Gebed:

Heilige en rechtvaardige Vader, ik heb pijn omdat ik in uw aanwezigheid wil zijn. Ik ken het deel van mijn ziel waarvan ik soms voel dat het mist. En ik weet dat dat alleen in u gevonden kan worden. Alstublieft Vader, wees bij mij vandaag in mijn leven. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 januari 2025 EfeziŽrs 4:24
3 januari 2025 EfeziŽrs 4:23
2 januari 2025 EfeziŽrs 4:22
1 januari 2025 Spreuken 21:30
31 december 2024 Lukas 12:31
30 december 2024 Nehemia 12:30
29 december 2024 MatthŽus 12:29
 

Home