Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 13 december 2024

 

1 Korinthiërs 12:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want ook wij allen zijn door een Geest tot een lichaam gedoopt; hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij dienstknechten, hetzij vrijen; en wij zijn allen tot een Geest gedrenkt." (1Co 12:13 STV)

"Want wij allen zijn in de kracht van diezelfde ene Geest ook door de doop één lichaam geworden, of we nu Joden of Grieken, slaven of vrije mensen zijn; allemaal zijn we doordrenkt met één Geest."

"want door een Geest zijn wij allen tot een lichaam gedoopt, hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen, en allen zijn wij met een Geest gedrenkt."

"Wij zijn allen gedoopt in één Geest en zijn daardoor één lichaam geworden, wij zijn allen van één Geest doordrenkt, of we nu uit het Joodse volk of uit een ander volk afkomstig zijn, of we nu slaven of vrije mensen zijn."

"Want de Geest heeft ons allemaal door de doop tot één lichaam samengevoegd: Het lichaam van Christus. Het doet er niet toe of wij Jood of niet-Jood zijn, slaaf of vrij man. Wij zijn allen doordrenkt met die ene Geest."

 

Overdenking van vandaag:

Wat maakt ons een gezin? In het gezin van God maakt de Heilige Geest ons één. De Geest is niet alleen Gods aanwezigheid en kracht in ons, maar de Geest is ook Gods geestelijke DNA dat ons met elkaar verbindt en met onze Vader. Deze geestelijke band overstijgt menselijke familie, ras, nationaliteit, geslacht en elk andere menselijke obstakel. De aanwezigheid van de Geest zorgt ervoor dat wij kinderen van God zijn en werken als Jezus' Lichaam hier op aarde.

 

Gebed:

Dank u, Vader, voor het schenken van de Heilige Geest. Dank u dat u mijn lichaam tot een plaats heeft gemaakt, een heilige plaats waarin u aanwezig bent door de Heilige Geest. Dank u, Heer Jezus, voor het uitgieten van de Geest en dat u mij nieuw maakt. Nu vraag ik Vader, dat de gezegende Heilige Geest blijft werken in mijn hart en elke muur van vooroordeel neerhaalt die zich kan voordoen naar één van mijn broers en zusters in Christus, en het is in zijn naam dat ik bid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 december 2024 Romeinen 12:12
11 december 2024 Romeinen 12:11
10 december 2024 Romeinen 12:10
9 december 2024 Romeinen 12:9
8 december 2024 Lukas 12:8
7 december 2024 Spreuken 12:7
6 december 2024 Matthëus 12:6
 

Home