Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 4 december 2024

 

Romeinen 12:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want gelijk wij in een lichaam vele leden hebben, en de leden alle niet dezelfde werking hebben; Alzo zijn wij velen een lichaam in Christus, maar elkeen zijn wij elkanders leden." (Ro 12:4-5 STV)

"Ons lichaam, dat een eenheid is, bestaat uit veel delen en al die delen hebben een verschillende functie. Op dezelfde manier vormen wij met ons allen een lichaam door onze eenheid met Christus, en we zijn ieder afzonderlijk als delen van dat lichaam met elkaar verbonden."

"Want, gelijk wij in een lichaam vele leden hebben, en de leden niet alle dezelfde werkzaamheden hebben, zo zijn wij, hoewel velen, een lichaam in Christus, maar ieder afzonderlijk leden ten opzichte van elkander."

"Zoals ons ene lichaam vele delen heeft en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn we samen één lichaam in Christus en zijn we, ieder apart, elkaars lichaamsdelen."

"Een menselijk lichaam bestaat uit vele delen en die delen doen niet allemaal hetzelfde. Zo is het ook met ons. Al zijn we met velen, door onze verhouding tot Christus vormen wij één lichaam. En wij zijn stuk voor stuk leden van dat lichaam. Wij horen bij elkaar."

 

Overdenking van vandaag:

Een arm los van het lichaam is slechts een dood en nutteloos lichaamsdeel. We horen bij elkaar omdat wij bij Christus horen. We vinden onze vrijheid door te worden wat God ons gemaakt heeft te zijn, en het Lichaam vindt zijn macht en nut als we onszelf geven om gebruikt te worden voor het goede van het Lichaam en het werk van de Heer.

 

Gebed:

Vader, dank u dat u mij tot een onderdeel gemaakt heeft van iets dat leeft, iets dat dynamisch, krachtig en eeuwig is. Dank u dat ik speciale vaardigheden en gaven heb gekregen die ik kan gebruiken in het Lichaam van Christus. Help mij alstublieft met het vinden en het gebruik maken van mijn gaven en talenten ten goede van uw volk en om u te verheerlijken. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 december 2024 1 Korinthiërs 12:3
2 december 2024 Romeinen 12:2
1 december 2024 Romeinen 12:1
30 november 2024 2 Korinthiërs 11:30
29 november 2024 1 Korinthiërs 11:29
28 november 2024 Lukas 11:28
27 november 2024 Matthëus 11:27-28
 

Home