Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 2 februari 2024

 

Jona 2:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Jona bad tot den HEERE, zijn God, uit het ingewand van den vis. En hij zeide: Ik riep uit mijn benauwdheid tot den HEERE, en Hij antwoordde mij; uit den buik des grafs schreide ik, [en] Gij hoordet mijn stem." (Jon 2:1-2 STV)

"Daar bad hij tot de Heer, zijn God:

"En Jona bad tot de HERE, zijn God, uit het ingewand van de vis. Hij zeide: Ik riep uit mijn nood tot de HERE en Hij antwoordde mij; uit de schoot van het dodenrijk schreeuwde ik, Gij hoordet mijn stem."

"Toen begon hij in de buik van de vis tot de HEER, zijn God, te bidden: 'In mijn nood roep ik de HEER aan en hij antwoordt mij. Uit het rijk van de dood schreeuw ik om hulp–u hoort mijn stem!"

"Vanuit de vis bad Jona toen tot de HERE en zei: "In mijn grote moeilijkheden riep ik de HERE en Hij antwoordde mij; ik riep vanuit de diepten van de dood en U hoorde mij, HERE!"

 

Overdenking van vandaag:

Jona was ongehoorzaam, opstandig en egoïstisch. Hij was weggerend van de Heer. Hij had de opdracht van de Heer geschuwd. Hij had het leven van degenen die op het schip waren in gevaar gebracht waar hij zich had geprobeerd te verbergen. Zelfs in het midden van zijn rebellie, hoorde God toch zijn roepen en redde hem.  

Als jij in opstand bent, als jij probeert een geheim en een alles opslokkende zonde te verbergen, weet alsjeblieft dat de Heer je wil vrijkopen en verlossen! Het zal niet gemakkelijk zijn, maar terugkomen bij de Heer betekent uiteindelijk verlossing en bevrijding.

 

Gebed:

Heilige en rechtvaardige Vader, vergeef mij alstublieft voor mijn zonde. In uw genade, lieve Vader, breng me alstublieft bij iemand die moet weten van uw genade en verlossing. Gebruik mij alstublieft om hen te helpen te ontsnappen uit hun slavernij aan zonde en schaamte. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 februari 2024 1 Johannes 2:1-2
31 januari 2024 Spreuken 1:29,31
30 januari 2024 1 Korinthiërs 1:30-31
29 januari 2024 Deuteronomium 1:29-30
28 januari 2024 Kolossensen 1:28
27 januari 2024 Genesis 1:27
26 januari 2024 Genesis 1:26
 

Home