Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 2 december 2024

 

Romeinen 12:2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wordt dezer wereld niet gelijkvormig; maar wordt veranderd door de vernieuwing uws gemoeds, opdat gij moogt beproeven, welke de goede, en welbehagelijke en volmaakte wil van God zij." (Ro 12:2 STV)

"loop niet mee in het gareel van deze wereld. U moet andere mensen worden met een nieuwe gezindheid. Dan kunt u beoordelen wat God wil, wat goed is en volmaakt en wat hem aangenaam is."

"En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene."

"U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is."

"U moet niet worden als de mensen die zich niets van God aantrekken. U moet anders worden, door een nieuwe manier van denken. Dan kunt u ontdekken wat God wil. En wat Hij wil, is goed, aangenaam en volmaakt."

 

Overdenking van vandaag:

Vroeg of laat moeten wij allemaal een beslissing maken: Wil ik me aanpassen aan de algemeen geldende omgangsvormen? Weiger ik te worden geperst in de gietvorm van de wereld? Wil ik Gods eigen persoon zijn, een vreemdeling en banneling in de wereld, hier geplaatst om vergevende daden te doen? Jezus noemt ons simpelweg zijn discipelen.  

Waar het uiteindelijk om draait: tot we echt klaar zijn om de stap te nemen en ons leven helemaal te geven voor de Heer, kunnen we Gods wil voor ons niet volledig herkennen. Er zijn geen leunstoel-christenen. Er zijn geen discipelen die langs de zijlijn staan. Er zijn geen christenen die op de achterbank zitten. Of we kiezen voor Jezus als Heer of we verwerpen alles. Dus wat is jouw besluit?

 

Gebed:

Heilige God, ik geloof dat Jezus Christus Heer en Heiland is. Ik denk dat hij naar de aarde kwam als een mens, een voorbeeldig leven van genade en kracht leefde en stierf voor mijn zonden, zodat ik voor u kan leven en met u, voor altijd. Vergeef mij, God, voor de tijden dat ik me niet volledig heb ingezet voor u en met de duisternis speelde. Ik wil met passie, vreugde en bewustzijn voor u leven. Ik wil worden omgevormd om zoals Christus te worden. In zijn naam, Jezus de Heer, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 december 2024 Romeinen 12:1
30 november 2024 2 Korinthiėrs 11:30
29 november 2024 1 Korinthiėrs 11:29
28 november 2024 Lukas 11:28
27 november 2024 Matthėus 11:27-28
26 november 2024 Johannes 11:26
25 november 2024 Markus 11:25
 

Home