Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 27 november 2024

 

MatthŽus 11:27-28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alle dingen zijn Mij overgegeven van Mijn Vader; en niemand kent den Zoon dan de Vader, noch iemand kent den Vader dan de Zoon, en dien het de Zoon wil openbaren. Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven." (Mt 11:27-28 STV)

"Mijn Vader heeft mij alles in handen gegeven. Niemand kent de Zoon behalve de Vader, en niemand kent de Vader behalve de Zoon en hij aan wie de Zoon het wil onthullen. Laat allen die gebukt gaan onder zware lasten, bij mij komen: ik zal u verlichting geven."

"Alle dingen zijn Mij overgegeven door mijn Vader en niemand kent de Zoon dan de Vader, en niemand kent de Vader dan de Zoon en wie de Zoon het wil openbaren. Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven;"

"Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren. Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven."

"Hij sprak weer tot de mensen. "Mijn Vader heeft Mij alles toevertrouwd. Hij is de enige die de Zoon echt kent. En Ik ben de enige die de Vader echt kent. En ook de mensen die Ik heb laten zien wie Hij is, kennen Hem. Als de lasten u drukken en u vermoeid raakt, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven."

 

Overdenking van vandaag:

Ware rust komt door het kennen van God. Koning David herinnert ons hieraan in Psalm 23. Jezus maakt het opnieuw duidelijk. Alleen Jezus kan God volledig aan ons openbaren. Alleen Jezus kan de last weghalen die ontstaat door te proberen God blij te maken zonder een begrip te hebben van genade. Slechts hij kan de last van onze zonden van ons verleden verwijderen en ons heilig, onschuldig en vrij van beschuldiging voor God Almachtig plaatsen. (zie Kolossenzen 1:21 - 22)

 

Gebed:

Vader in de hemel, dank u voor het sturen van Jezus om de Wet te vervullen en me te zegenen met uw genade. Laat mij die genade nooit als vanzelfsprekend zien. Vader, geef me de kracht om u met vreugde en blijdschap te dienen, vreugde die komt omdat de lasten van mijn zonden en mislukking door uw genade opgeheven worden. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 november 2024 Johannes 11:26
25 november 2024 Markus 11:25
24 november 2024 Handelingen 11:24
23 november 2024 1 KorinthiŽrs 11:23-24
22 november 2024 Spreuken 11:22
21 november 2024 Johannes 11:21
20 november 2024 Spreuken 11:20
 

Home