Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 25 november 2024

 

Markus 11:25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wanneer gij staat om te bidden, vergeeft, indien gij iets hebt tegen iemand; opdat ook uw Vader, Die in de hemelen is, ulieden uw misdaden vergeve." (Mr 11:25 STV)

"En als je staat te bidden en je hebt iemand iets te verwijten, vergeef het hem; dan zal je Vader in de hemel jouw zonden ook vergeven.'"

"En wanneer gij staat te bidden, vergeeft wat gij tegen iemand mocht hebben, opdat ook uw Vader in de hemelen uw overtredingen vergeven."

"Wanneer je staat te bidden en je hebt een ander iets te verwijten, vergeef hem dan, opdat ook jullie Vader in de hemel jullie je misstappen vergeeft.'"

"Wanneer je staat te bidden en je hebt iets tegen iemand, moet je het hem vergeven. Dan zal je hemelse Vader ook jou vergeven wat jij verkeerd hebt gedaan."

 

Overdenking van vandaag:

Voor mij is dit één van de meest uitdagende herinneringen van de wil van God in het Heilige Schrift. Ik moet anderen vergeven! Wanneer ik weiger, snijdt het me van de stroom van vergiffenis af die God mij wil geven.  

Hoewel het vergeven van anderen nooit gemakkelijk is, heeft God niet alleen ons het bevel gegeven om het te doen, hij heeft ons ook zijn Zoon als voorbeeld van vergiffenis gegeven. Bovendien heeft hij beloofd ons de kracht te geven zijn wil te kunnen doen door de kracht van de Heilige Geest.  

De echte kwestie: Willen wij onze bitterheid loslaten die wij hebben tegen degenen die ons hebben verwond?

 

Gebed:

Dierbare God, ik wil ......... van de zonde vergeven die mij aangedaan is. Houd alstublieft cynisme en bitterheid uit mijn hart. Geef mij alstublieft de kracht om te vergeven zoals Jezus. En Vader, leer mij wat mijn verplichting te vergeven werkelijk betekent, welke levensveranderingen ik eigenlijk moet maken. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 november 2024 Handelingen 11:24
23 november 2024 1 Korinthiërs 11:23-24
22 november 2024 Spreuken 11:22
21 november 2024 Johannes 11:21
20 november 2024 Spreuken 11:20
19 november 2024 Deuteronomium 11:19
18 november 2024 Handelingen 11:18
 

Home