Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 17 november 2024

 

Zacharia 11:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wee den nietigen herder, den verlater der kudde! Het zwaard zal over zijn arm zijn, en over zijn rechteroog; zijn arm zal ten enenmale verdorren, en zijn rechteroog zal ten enenmale donker worden." (Zac 11:17 STV)

"Vervloekt is die nietswaardige herder, want hij heeft zijn schapen in de steek gelaten. Het zwaard zal hem zo verwonden dat zijn arm verlamd raakt en hij blind wordt aan zijn rechteroog.'"

"Wee de nietswaardige herder, die de schapen verlaat: het zwaard over zijn arm en zijn rechteroog! Verdorren zal zijn arm, verduisterd worden zijn rechteroog."

"Wee de nietsnut van een herder die de kudde in de steek laat! Moge het zwaard zijn rechterarm treffen en zijn rechteroog uitsteken. Moge zijn arm verschrompelen en het licht in zijn oog doven."

"Wee die waardeloze herder, die zijn schapen in de steek laat. Gods zwaard zal zijn rechterarm afhouwen en zijn rechteroog doorboren. Zijn arm zal onbruikbaar worden en zijn rechteroog blind."

 

Overdenking van vandaag:

Ook al houden we er niet van om slecht nieuws te horen en waarderen we de verkondiging van oordeel over anderen niet, toch is er een aangewezen tijd voor. Jezus was niet alleen ons offerlam, maar hij is ook onze Opper Herder.  

Wanneer de aardse herders van Jezus' schapen niet trouw leiden, zal Jezus onbarmhartige rechtvaardigheid eisen. Dit is een waarschuwing aan allen die leiden. Zij moeten dit trouw en teder doen. Het is ook een troost aan hen die door goddeloze leiders zijn misbruikt -- God zal jouw tranen afvegen en een eerlijke rechtvaardigheid brengen over hen die hun pastorale roeping misbruikt hebben.

 

Gebed:

HERE, mijn Herder, dank u voor het leiden, begeleiden en voeden van mij. Ontwikkel leiders in uw gemeente met een geweten, moed en medeleven om uw schapen te hoeden en leid hen met het hart van Jezus. Als ik op deze manier gebruikt kan worden, gebruik me dan, beste Vader, om uw mensen te zegenen en met uw hart mensen te dienen. In de naam van Jezus, mijn Goede Herder. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 november 2024 HebrŽen 11:16
15 november 2024 Jozua 11:15
14 november 2024 2 KorinthiŽrs 11:14
13 november 2024 HebrŽen 11:13
12 november 2024 Spreuken 11:12
11 november 2024 1 KorinthiŽrs 11:11
10 november 2024 Jeremia 11:10
 

Home