Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 16 november 2024

 

HebrŽen 11:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar nu zijn zij begerig naar een beter, dat is, naar het hemelse. Daarom schaamt Zich God hunner niet, om hun God genaamd te worden; want Hij had hun een stad bereid." (Heb 11:16 STV)

"Maar ze verlangden naar een beter vaderland, het hemelse. Daarom schaamt God zich niet hun God genoemd te worden; voor hen heeft hij immers een stad gebouwd."

"maar nu verlangen zij naar een beter, dat is een hemels, vaderland. Daarom schaamt God Zich voor hen niet hun God te heten, want Hij had hun een stad bereid."

"Nee, ze keken reikhalzend uit naar een beter vaderland: het hemelse. Daarom schaamt God zich er niet voor hun God genoemd te worden en heeft hij voor hen een stad gereedgemaakt."

"Maar nee, zij verlangden naar een beter, hemels vaderland. Daarom schaamt God Zich er ook niet voor hun God genoemd te worden; want Hij heeft een hemelse stad voor hen gebouwd."

 

Overdenking van vandaag:

HebreeŽn 11 staat vol met voorbeelden van de grote geloofshelden van lang geleden. Ze zochten naar een betere plaats, een hemelse stad. God had voorbereidingen voor hun getroffen en hij is trots hun God genoemd te worden.  

Jezus beloofde ook ons in Johannes 14 dat er voorbereidingen gemaakt worden voor onze aankomst in ons hemelse huis. Als God ernaar verlangt dat we bij hem zijn, dan kunnen wij ook zeker verlangen met hem te zijn. Laten we verlangen naar dat hemelse land!

 

Gebed:

Dank u, liefdevolle Vader, voor alles wat u gedaan heeft om mij te redden. Dank u dat u zich niet schaamt voor mij. Dank u voor de voorbereidingen voor mijn aankomst bij u thuis. Laat mij een voorspoedig leven leiden met zo veel om naar uit te kijken, want ik zeker ben van uw genade, vergeven door Jezus' offer en gesteund om heilig te zijn door uw Geest. In de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 november 2024 Jozua 11:15
14 november 2024 2 KorinthiŽrs 11:14
13 november 2024 HebrŽen 11:13
12 november 2024 Spreuken 11:12
11 november 2024 1 KorinthiŽrs 11:11
10 november 2024 Jeremia 11:10
9 november 2024 Jesaja 11:9
 

Home