Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 15 november 2024

 

Jozua 11:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gelijk als de HEERE Mozes, Zijn knecht, geboden had, alzo gebood Mozes aan Jozua; en alzo deed Jozua; hij deed er niet een woord af van alles, wat de HEERE Mozes geboden had." (Joz 11:15 STV)

"Zo had de Heer het aan Mozes, zijn dienaar, bevolen en Mozes had dit bevel aan Jozua doorgegeven. Jozua liet niets achterwege van wat de Heer had opgedragen."

"Zoals de HERE zijn knecht Mozes geboden had, zo had Mozes Jozua geboden en daarnaar heeft Jozua gehandeld: hij heeft niets nagelaten van al wat de HERE aan Mozes geboden had."

"De HEER had dit aan zijn dienaar Mozes opgedragen, en Mozes had het aan Jozua opgedragen, en Jozua voerde het uit. Hij liet niets achterwege van wat de HEER aan Mozes had opgedragen."

"Want dat had de HERE Zijn dienaar Mozes opgedragen. Mozes had die opdracht op zijn beurt aan Jozua doorgegeven, die deze dan ook uitvoerde. Alle aanwijzingen, die de HERE Mozes had gegeven, voerde Jozua nauwgezet uit."

 

Overdenking van vandaag:

Jozua is ťťn van mijn favoriete helden uit de bijbel. Hij was een groot dienaar van Mozes. Hij weigerde zich te laten beÔnvloeden door zijn gelijken of door de menigte toen hij in het Beloofde Land ging kijken. Hij volgde de voetsporen van een groot leider en hij was zelf een groot leider -- geen gemakkelijke taak!  

Jozua was krachtig en vitaal, zelfs op latere leeftijd. Maar hij was vooral gehoorzaam aan God en deed alles wat God hem gezegd had te doen, evenals dat wat God Mozes gezegd had wat hij moest doen. Met andere woorden, Jozua was trouw!

 

Gebed:

HEER God, mijn Abba Vader, wanneer mijn levensverhaal verteld wordt, mag ik dan gezien worden als iemand die trouw was aan alles wat u van mij vroeg. Ik wil u dienen met een oprecht hart en een leven dat u de glorie en eer geeft die u verdient voor uw genade die groots is. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 november 2024 2 KorinthiŽrs 11:14
13 november 2024 HebrŽen 11:13
12 november 2024 Spreuken 11:12
11 november 2024 1 KorinthiŽrs 11:11
10 november 2024 Jeremia 11:10
9 november 2024 Jesaja 11:9
8 november 2024 Deuteronomium 11:8
 

Home