Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 13 november 2024

 

HebrŽen 11:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Deze allen zijn in het geloof gestorven, de beloften niet verkregen hebbende, maar hebben dezelve van verre gezien, en geloofd, en omhelsd, en hebben beleden, dat zij gasten en vreemdelingen op de aarde waren." (Heb 11:13 STV)

"In geloof zijn zij allen gestorven, zonder te krijgen wat God hun beloofd had. Maar uit de verte hebben ze het gezien en begroet. Ze zijn ervoor uitgekomen, dat ze op aarde vreemdelingen waren, tijdelijke bewoners."

"In [dat] geloof zijn deze allen gestorven, zonder de beloften verkregen te hebben; slechts uit de verte hebben zij die gezien en begroet, en zij hebben beleden, dat zij vreemdelingen en bijwoners waren op aarde."

"Zij allen zijn in geloof gestorven; wat hun beloofd was zagen ze geen werkelijkheid worden, ze hebben slechts een glimp ervan begroet, en ze zeiden van zichzelf dat zij op aarde leefden als vreemdelingen en gasten."

"Al deze mensen zijn in het vertrouwen op God gestorven, zonder te krijgen wat hun beloofd was. Zij hebben het alleen uit de verte gezien en waren blij. Zij kwamen er openlijk voor uit dat zij hier op aarde alleen maar gasten en vreemdelingen waren."

 

Overdenking van vandaag:

Ik ben niet goed in wachten. Ik ben een beetje als de kinderen die in november de speelgoed-folders gezien hebben en bijna niet kunnen wachten totdat de dag is aangebroken dat de cadeautjes opengemaakt mogen worden.  

God heeft een Groot Geschenkdag voor ons gemaakt. Op die prachtige dag, zal al ons wachten voorbij zijn en ons geloof zal vaste gestalte krijgen. Laten we het voorbeeld van onze grote helden in het geloof volgen, naar die dag uitkijken en God prijzen voor zijn overwinning in ons leven door Jezus Christus.

 

Gebed:

Machtige Koning, Heerser van alle tijden, ik prijs u voor de opstanding die voor mij in het verschiet ligt. Ik dank u nu al voor de dag dat ik u van aangezicht tot aangezicht kan zien en bij het grote feest in de hemel zal zijn. Tot die dag, gebruik mij alstublieft om anderen te helpen om een glimp op te vangen van uw karakter en de vreugde in uw overwinning. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 november 2024 Spreuken 11:12
11 november 2024 1 KorinthiŽrs 11:11
10 november 2024 Jeremia 11:10
9 november 2024 Jesaja 11:9
8 november 2024 Deuteronomium 11:8
7 november 2024 Psalm 11:7
6 november 2024 HebrŽen 11:6
 

Home