Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 6 november 2024

 

HebrŽen 11:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar zonder geloof is het onmogelijk [Gode] te behagen. Want die tot God komt, moet geloven, dat Hij is, en een Beloner is dergenen, die Hem zoeken." (Heb 11:6 STV)

"En zonder geloof is dat onmogelijk. Wie God wil naderen moet geloven dat hij bestaat en dat hij beloont wie hem zoeken."

"maar zonder geloof is het onmogelijk [Hem] welgevallig te zijn. Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken."

"Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond."

"Maar als iemand niet gelooft, kan God niet tevreden over hem zijn. Wie tot God komt, moet geloven dat Hij bestaat en beloont wie Hem zoeken."

 

Overdenking van vandaag:

En wat is jouw reden om God te dienen? ... angst? ... verplichting? ... omdat je ouders het deden? Of om jouw geloof in wat God heeft gedaan en voor ons zal doen? Ik geloof dat God zijn Zoon Jezus gestuurd heeft om voor mijn zonden te sterven zodat ik vergeven en gereinigd kon worden en aangenomen kon worden als zijn kind en voor altijd bij hem zal zijn in de hemel.  

En daar komt ook nog bij dat hij er naar uit kijkt om zijn zegeningen te delen en eer te geven aan hen die in zijn genade en liefde geloven!

 

Gebed:

Liefdevolle Vader, dank u voor mijn geloof en allen die me geholpen hebben u en uw genade te leren kennen. Zegen mij alstublieft wanneer ik mijn best doe mijn geloof te delen met mijn familie en vrienden. Dank u voor de zekerheid dat mijn leven veilig is in uw liefde en onoverwinnelijk door uw kracht. In Jezus' naam geef ik u mijn dank, mijn eer en mijn hart. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 november 2024 MatthŽus 11:5
4 november 2024 Spreuken 11:4
3 november 2024 HebrŽen 11:3
2 november 2024 Lukas 11:2-4
1 november 2024 HebrŽen 11:1
31 oktober 2024 1 KorinthiŽrs 10:31
30 oktober 2024 Spreuken 10:30
 

Home