Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 29 oktober 2024

 

HebrŽen 10:29

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hoeveel te zwaarder straf, meent gij, zal hij waardig geacht worden, die den Zoon van God vertreden heeft, en het bloed des testaments onrein geacht heeft, waardoor hij geheiligd was, en den Geest der genade smaadheid heeft aangedaan?" (Heb 10:29 STV)

"Wat staat hem dan te wachten, die de Zoon van God veracht, het bloed van het verbond, waardoor hij aan God is gewijd, onteert en de Geest, die genade geeft, smaadt? Denkt u niet dat hij een veel zwaardere straf zal oplopen?"

"Hoeveel zwaarder straf, meent gij, zal hij verdienen, die de Zoon van God met voeten heeft getreden, het bloed des verbonds, waardoor hij geheiligd was, onrein geacht en de Geest der genade gesmaad heeft?"

"Hoeveel zwaarder zal dan de straf niet zijn, denkt u, voor wie de Zoon van God vertrapt, het bloed van het verbond ontheiligtĖterwijl hij erdoor geheiligd isĖen de Geest van de genade veracht?"

"Wel, hoeveel zwaarder zal dan de straf zijn voor mensen, die de Zoon van God hebben vertrapt. Die voorbijgingen aan de heiligheid van Zijn bloed, waarmee Gods verbond is bezegeld en waardoor zij voor God waren afgezonderd en die de Heilige Geest, Die hun genade heeft gegeven, hebben beledigd."

 

Overdenking van vandaag:

We kijken vaak naar de directe en dramatische discipline en straf die God in het oude testament op zijn mensen toepastte en zijn onder de indruk van zijn strengheid. De Heilige Geest herinnert ons eraan dat hoewel dit waar is, dat het verwerpen van genade en het bespotten van de offerdood van Jezus, daden zijn die Gods straf des te meer waard zijn.  

Vergeving is geweldig. Het is fantastisch. Maar het verwerpen van genade, het afwijzen van Jezus en alles wat hij deed om vergeving te brengen, heeft ellende als gevolg en vernietigt elke bron van echte vergeving.

 

Gebed:

Heilige en eerlijke Vader, dank u zo zeer voor uw pijnlijke en kostbare geschenk van genade. Geef mij alstublieft kracht om die gunst aan anderen over te brengen. Geef mij het talent om het in liefde te delen zodat anderen uw redding leren kennen. Ik bid dat zij uw rechtvaardigheid niet onder ogen hoeven te zien nadat zij Jezus, uw genadevolle geschenk hebben verworpen. Ik bid tot u in de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 oktober 2024 Spreuken 10:28
27 oktober 2024 1 SamuŽl 10:27
26 oktober 2024 1 KorinthiŽrs 10:26
25 oktober 2024 HebrŽen 10:25
24 oktober 2024 Jeremia 10:24
23 oktober 2024 1 KorinthiŽrs 10:23-24
22 oktober 2024 MatthŽus 10:22
 

Home