Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 27 oktober 2024

 

1 SamuŽl 10:27

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch de kinderen Belials zeiden: Wat zou ons deze verlossen? en zij verachtten hem, en brachten hem geen geschenk. Doch hij was als doof." (1Sa 10:27 STV)

"Maar een stel schurken zei: 'Moet die man ons uit de nood helpen?' Ze keken minachtend op hem neer en boden hem geen geschenken aan. Maar hij deed alsof hij niets hoorde."

"Doch nietswaardige lieden zeiden: Hoe zou deze ons verlossen? Zij verachtten hem en brachten hem geen geschenk. Maar hij hield zich doof."

"Sommigen waren minder overtuigd en zeiden smalend: 'Moet die ons uit de nood redden?' Ze keken minachtend op hem neer en boden hem geen geschenken aan. Maar Saul deed alsof hij er niets van merkte."

"Toch waren er ook mensen van een laag allooi, die riepen: "Hoe kan deze man ons nu redden?" Zij verachtten hem en weigerden hem geschenken aan te bieden, maar Saul negeerde hen gewoon."

 

Overdenking van vandaag:

Sommige mensen wilden Saul niet als Koning vanwege zijn eenvoudige achtergrond en omdat hij geen aristocratische familiegeschiedenis had. Zo vaak hebben wij de neiging om vandaag de dag hetzelfde te doen -- we plakken mensen een etiket op en verwerpen hun mogelijkheid om Gods mensen te leiden of te dienen vanwege hun achtergrond of verleden.  

God echter kijkt niet naar de stamboom van een persoon. Hij bekijkt het hart. Dus, beste leider, blijf alstublieft dicht bij de Heer want u zult kritiek krijgen. Maar reageer alstublieft niet op elke klein puntje van kritiek; in plaats daarvan, wijd uzelf aan het dienen van de HEER op een moedige manier.

 

Gebed:

Mijn God, vergeef mij alstublieft voor de keren dat ik aan uw keuze van leiders twijfelde. Geef mij alstublieft, samen met mijn gemeente, het vermogen om te kunnen zien wie uw leiders zijn in ons midden. Geef hen alstublieft de moed om vol trouw en niet egoÔstisch te leiden. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 oktober 2024 1 KorinthiŽrs 10:26
25 oktober 2024 HebrŽen 10:25
24 oktober 2024 Jeremia 10:24
23 oktober 2024 1 KorinthiŽrs 10:23-24
22 oktober 2024 MatthŽus 10:22
21 oktober 2024 Deuteronomium 10:21
20 oktober 2024 Deuteronomium 10:20
 

Home