Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 25 oktober 2024

 

HebrŽen 10:25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En laat ons onze onderlinge bijeenkomst niet nalaten, gelijk sommigen de gewoonte hebben, maar [elkander] vermanen; en [dat] zoveel te meer, als gij ziet, dat de dag nadert." (Heb 10:25 STV)

"We moeten er geen gewoonte van maken onze bijeenkomsten te verzuimen, zoals sommigen doen. We moeten elkaar juist aanmoedigen, en dat des te meer, naarmate u de dag van de Heer naderbij ziet komen."

"Wij moeten onze eigen bijeenkomst niet verzuimen, zoals sommigen dat gewoon zijn, maar elkander aansporen, en dat des te meer, naarmate gij de dag ziet naderen."

"in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komst ziet naderen."

"Wij moeten ook niet uit onze samenkomsten wegblijven. Sommigen maken daar een gewoonte van, maar dat is niet goed. Wij moeten elkaar bemoedigen en waarschuwen, vooral nu wij zien dat het niet lang meer zal duren, voor de Here Jezus terugkomt."

 

Overdenking van vandaag:

Naar de kerk gaan is voor de meeste mensen niet erg aantrekkelijk. Maar dat moet ons niet verbazen. Dingen zoals het uitoefenen van discipline zijn niet erg populair. Dingen voor anderen doen wordt niet gezien als iets dat noodzakelijk is.  

Echter, de boodschap van de Heilige Geest herinnert ons eraan dat wij naar de kerk moeten gaan om met Gods mensen te zijn omdat zij ons nodig hebben -- om HEN aan te moedigen en te stimuleren! Eigenlijk, denk ik dat de Heer er de voorkeur aan zou geven als we meer denken als kerk "te zijn" dan naar de kerk "te gaan".

 

Gebed:

Vader, zegen alstublieft de groep christenen met wie ik regelmatig samenkom. Zegen hen door mijn woorden, gedrag en de dingen die ik doe wanneer wij samen komen om u te eren en elkaar aan te moedigen. Dank u dat u mij een groep mensen gegeven hebt met wie ik mijn reis naar huis bij u kan delen. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 oktober 2024 Jeremia 10:24
23 oktober 2024 1 KorinthiŽrs 10:23-24
22 oktober 2024 MatthŽus 10:22
21 oktober 2024 Deuteronomium 10:21
20 oktober 2024 Deuteronomium 10:20
19 oktober 2024 Spreuken 10:19
18 oktober 2024 Prediker 10:18
 

Home