Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 28 januari 2024

 

Kolossensen 1:28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Denwelken wij verkondigen, vermanende een iegelijk mens, en lerende een iegelijk mens in alle wijsheid, opdat wij zouden een iegelijk mens volmaakt stellen in Christus Jezus;" (Col 1:28 STV)

"Christus is het die wij bekendmaken, en daarbij vermanen we iedereen en leren we iedereen met al de wijsheid die ons gegeven is, want wij willen iedereen tot volmaaktheid brengen in Christus."

"Hem verkondigen wij, wanneer wij ieder mens terechtwijzen en ieder mens onderrichten in alle wijsheid, om ieder mens in Christus volmaakt te doen zijn."

"Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid in Christus te brengen."

"Waar wij ook komen, vertellen wij de mensen over Christus. Wij waarschuwen en onderwijzen hen in alle wijsheid. Wij willen graag ieder mens aan God voorstellen, volmaakt door wat Christus voor hem gedaan heeft."

 

Overdenking van vandaag:

Het leven van Jezus zorgt voor verandering. De opstanding van Jezus geeft verandering. Het evangelie van Jezus geeft verandering. Jezus' gave van de Geest geeft verandering. De verkondiging van Jezus geeft verandering. Het werk van Jezus geeft verandering.  

Met andere woorden, Jezus is de sleutel, de kern, het middelpunt en het hart van wat we doen en waarom we het doen. Paulus herinnert ons er ook aan dat Jezus Christus ons doel is.

 

Gebed:

Vader, vergeef me alstublieft. Ik beken dat in mijn ijver om anderen te helpen, ik soms Jezus' macht uit het oog verloren ben. Zijn macht om hun leven te veranderen en dat ik vertrouwde op mijn eigen povere middelen. Terwijl ik probeer Christus meer perfect te kennen en terwijl ik probeer meer als Christus te zijn in mijn dagelijkse karakter, gebruik me alstublieft anderen naar hem toe te leiden en te worden als hem. In de naam van de Heer Jezus Christus, de naam boven alle namen, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 januari 2024 Genesis 1:27
26 januari 2024 Genesis 1:26
25 januari 2024 Filemon 1:25
24 januari 2024 Judas 1:24-25
23 januari 2024 1 Petrus 1:23
22 januari 2024 Kolossensen 1:22
21 januari 2024 Deuteronomium 1:21
 

Home