Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 2 januari 2024

 

Johannes 1:2-3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Dit was in den beginne bij God. Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is." (Joh 1:2-3 STV)

"Het [Woord, Jezus,] was in het begin bij God. Door het Woord is alles ontstaan en zonder het Woord is er niets ontstaan."

"Dit was in den beginne bij God. Alle dingen zijn door het Woord geworden en zonder dit is geen ding geworden, dat geworden is."

"Het was in het begin bij God. Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat. In het Woord was leven."

" Alles ontstond door Zijn Woord. Zonder Hem is niets ontstaan; al het bestaande heeft Hij gemaakt."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus was er. Hij was met God in het begin. Maar hij was meer dan alleen een getuige van de Schepping; hij schiep het! Jezus, die zichzelf toestond om beperkt te worden door een menselijk lichaam en een pijnlijke en wrede dood aan het kruis te sterven, was daar in het begin als het Woord dat onze wereld tot leven sprak. Hij maakte het. Het is van hem.  

Toch kwam hij en stierf hij om het te verlossen. Specifieker nog, hij kwam om jou en mij te verlossen. Dus wanneer het Woord tot ons spreekt en ons vertelt hoe we God kunnen behagen, denk jij dan niet dat we beter aandacht kunnen schenken? Of beter nog, denk jij dan niet dat we het zouden moeten doen?

 

Gebed:

Heiige Vader, uw plan om me te redden overstelpt mij en maakt me nederig. Dat u Jezus zou sturen, het Woord dat de wereld schiep, is meer wonderbaarlijk dan ik begrijpen. Dat hij zich grenzen liet opleggen door de wereld die hij geschapen had, kan ik bijna niet voorstellen. Dat hij voor mij wilde sterven zodat ik kan leven met u, heeft mijn hart gegrepen! Help mij alstublieft om mijn leven in te richten naar uw lessen en wil. In de naam van Jezus, het levende Woord, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 januari 2024 Genesis 1:1
 

Home