Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 10 oktober 2024

 

Jeremia 10:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar de HEERE God is de Waarheid, Hij is de levende God, en een eeuwig Koning; van Zijn verbolgenheid beeft de aarde, en de heidenen kunnen Zijn gramschap niet verdragen." (Jer 10:10 STV)

"Alleen de Heer is werkelijk God, hij is een God die leeft, hij is koning voor altijd. Als hij woedend is, beeft de aarde, tegen zijn woede is geen volk bestand."

"Doch de HERE is de waarachtige God, Hij is de levende God en een eeuwig Koning; voor zijn toorn beeft de aarde en de volken kunnen zijn gramschap niet verdragen."

"Maar alleen de HEER is werkelijk God, hij is de levende God, de eeuwige koning. Door zijn woede beeft de aarde, tegen zijn toorn houden volken geen stand.'"

"Maar de HERE is de enig ware God, de levende God, de eeuwige Koning. De hele aarde beeft voor Zijn toorn, die de wereld niet kan verdragen."

 

Overdenking van vandaag:

Er is slechts één ware God. Alle andere goden zijn vals en doen alsof ze aanspraak op de troon van de Rechtvaardige kunnen maken. Maar toch blijft onze wereld afgod na afgod op de plek plaatsen die alleen voor God gereserveerd zou moeten zijn, net zoals de Atheniërs in Handelingen 17 deden.  

Wij kunnen echter totaal anders zijn! Wij kunnen leven als lichtende voorbeelden van de God van rechtvaardigheid, oprechtheid, genade en gevoel van medeleven. Wij kunnen zijn heiligheid weerspiegelen, zijn hoop voor verlorenen delen en echt een groot verschil in onze wereld maken. Laten we beginnen dat te doen -- vandaag!

 

Gebed:

Here God, mijn Vader Abba, dank u voor het ongelooflijke geschenk van uw genade en het doel dat u in mijn leven hebt gebracht. Ik weet dat u me kunt gebruiken om uw werk in uw wereld te doen en tot uw glorie. Doe dat alstublieft! In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 oktober 2024 1 Koningen 10:9
8 oktober 2024 Spreuken 10:8
7 oktober 2024 Jeremia 10:7
6 oktober 2024 Spreuken 10:6
5 oktober 2024 2 Korinthiërs 10:5
4 oktober 2024 Romeinen 10:4
3 oktober 2024 Leviticus 10:3
 

Home