Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 5 oktober 2024

 

2 KorinthiŽrs 10:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Dewijl wij de overleggingen ter nederwerpen, en alle hoogte, die zich verheft tegen de kennis van God, en alle gedachte gevangen leiden tot de gehoorzaamheid van Christus;" (2Co 10:5 STV)

"en alles wat hoogmoedig wordt opgeworpen tegen de kennis van God; we nemen elke gedachte gevangen om haar te onderwerpen aan Christus."

"zodat wij de redeneringen en elke schans, die opgeworpen wordt tegen de kennis van God, slechten, elk bedenksel als krijgsgevangene brengen onder de gehoorzaamheid aan Christus,"

"en iedere verschansing die wordt opgetrokken tegen de kennis van God, we maken iedere gedachte krijgsgevangene om haar aan Christus te onderwerpen"

"Met deze wapens zijn alle argumenten waarmee men zich tegen God verzet, te ontzenuwen; alle barriŤres tussen God en de mensen worden daardoor omvergehaald. Met deze wapens breek ik elke opstand van menselijk denken om die terug te brengen tot gehoorzaamheid aan Christus."

 

Overdenking van vandaag:

De apostel Paulus wist dat hij zich in een strijd bevond met geestelijke krachten die tegen God vochten (zie Efeze 6:10-12). Terwijl deze krachten heel wat invloed in de wereld kunnen hebben, was Paulus vastbesloten dat Satans verleidingen niet zouden overheersen in Gods kerken. Hij stond voor waarheid in een tijd die geobsedeerd was door vele verschillende goden, geloven en keuzes. Kunnen wij minder waakzaam zijn in onze tijd en in een cultuur die door zo veel van dezelfde ideeŽn is geobsedeerd?

 

Gebed:

Heilige God, vergeef alstublieft ons gebrek aan geestelijke waakzaamheid en lafheid op de markt van ideeŽn. Vlam in ons uw Geest aan om de waarheid in liefde te spreken. Overtuig ons van de nood om ideeŽn die schadelijk zijn voor het geloof, gerechtigheid en waarheid te confronteren met bijbelse en goddelijke wijsheid. Haal ons uit onze luie houding en roep ons opnieuw om uw heilige en toegewijde mensen te zijn. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 oktober 2024 Romeinen 10:4
3 oktober 2024 Leviticus 10:3
2 oktober 2024 Psalm 10:2
1 oktober 2024 Jesaja 10:1-2
30 september 2024 Nehemia 9:30
29 september 2024 Exodus 9:29
28 september 2024 HebrŽen 9:28
 

Home