Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 1 oktober 2024

 

Jesaja 10:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wee dengenen, die ongerechte inzettingen inzetten, en den schrijvers, die moeite voorschrijven; Om de armen van het recht af te wenden, en om het recht der ellendigen Mijns volks te roven, opdat de weduwen hun buit worden, en opdat zij de wezen mogen plunderen!" (Jes 10:1-2 STV)

"Ik klaag hen aan die onrechtvaardige wetten invoeren, hen die dwangbevelen uitschrijven. De zwakken geven zij geen eerlijk proces, de armen beroven zij van hun rechten; de weduwen worden hun prooi, de wezen plunderen zij uit."

"Wee hun die heilloze verordeningen uitvaardigen, en de schrijvers die lasten voorschrijven, om de geringen van het recht weg te dringen en aan de ellendigen mijns volks het recht te ontroven, zodat de weduwen hun buit worden en zij de wezen uitplunderen."

"Wee degenen die onrechtvaardige wetten uitvaardigen, die de onderdrukking wettelijk bekrachtigen. Zij verdraaien het recht van de zwakken en ontnemen de armen van mijn volk hun deel. Weduwen vallen hun ten prooi, wezen worden door hen beroofd."

"Wee de onrechtvaardige rechters en hen die slechte wetten uitvaardigen," zegt de HERE, "zodat er geen gerechtigheid is voor de armen, weduwen en wezen. Ja, het is waar dat zij zelfs weduwen en ouderloze kinderen schaamteloos plunderen."

 

Overdenking van vandaag:

God wil dat we vrijgevige en zorgzame mensen zijn. Wij moeten niet bezorgd zijn over onze "spullen" maar het werk van God en de behoeften van anderen, vooral degenen die machteloos zijn en zichzelf niet kunnen verdedigen.

 

Gebed:

Vader van de vaderlozen, vergroot alstublieft mijn medeleven en streven om te werken voor de mensen die vergeten, misbruikt, opzij geschoven zijn en geen stem hebben. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 september 2024 Nehemia 9:30
29 september 2024 Exodus 9:29
28 september 2024 HebrŽen 9:28
27 september 2024 1 KorinthiŽrs 9:27
26 september 2024 Lukas 9:26
25 september 2024 Lukas 9:25
24 september 2024 Jeremia 9:24
 

Home