Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 29 september 2024

 

Exodus 9:29

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Toen zeide Mozes tot hem: Wanneer ik ter stad uitgegaan zal zijn, zo zal ik mijn handen uitbreiden voor den HEERE; de donder zal ophouden, en de hagel zal niet meer zijn; opdat gij weet, dat de aarde des HEEREN is!" (Ex 9:29 STV)

"Mozes antwoordde: 'Zodra ik de stad uit ben, zal ik mijn armen uitstrekken en bidden tot de Heer. De donder zal ophouden en het zal niet langer hagelen. Dan weet u dat de aarde aan de Heer toebehoort."

"En Mozes zeide tot hem: Zodra ik buiten de stad gekomen ben, zal ik mijn handen uitbreiden tot de HERE; de donderslagen zullen ophouden en het zal niet meer hagelen, opdat gij weet, dat de aarde aan de HERE toebehoort."

"Mozes antwoordde: 'Zodra ik de stad uit ben, zal ik mijn handen opheffen naar de HEER. De donder en de hagel zullen ophouden, zodat u beseft dat de aarde aan de HEER toebehoort."

"Mozes antwoordde: "Zodra ik buiten de stad ben, zal ik mijn armen naar de hemel opheffen en tot God bidden. Dan zullen de donder en de hagel ophouden, want de aarde is het eigendom van de HERE."

 

Overdenking van vandaag:

Toen Mozes tegenover de Farao stond en geraakt werd door de hardheid van het hart van de farao, stuurde God de plagen. Waarom? Omdat God de Farao wilde laten weten dat de God van IsraŽl niet zomaar een andere god was, maar dat de HEER de Enige Ware en Levende God was. De volken, de seizoenen en de gehele aarde is van hem. Alle mensen moeten ontzag voor zijn naam hebben en genade ontvangen.

 

Gebed:

God van het gehele universum en alles wat ik mij kan inbeelden, ervaren of zien, ik prijs uw naam en verkondig dat u werkelijk Here God bent. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 september 2024 HebrŽen 9:28
27 september 2024 1 KorinthiŽrs 9:27
26 september 2024 Lukas 9:26
25 september 2024 Lukas 9:25
24 september 2024 Jeremia 9:24
23 september 2024 Markus 9:23
22 september 2024 1 KorinthiŽrs 9:22
 

Home