Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 22 september 2024

 

1 Korinthiėrs 9:22

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ben den zwakken geworden als een zwakke, opdat ik de zwakken winnen zou; allen ben ik alles geworden, opdat ik immers enigen behouden zou." (1Co 9:22 STV)

"Voor de zwakken in het geloof ben ik zwak geworden om de zwakken te winnen. Voor alle mensen ben ik van alles geworden om op alle mogelijke manieren er enkelen te redden."

"Ik ben voor de zwakken zwak geworden, om de zwakken te winnen; voor allen ben ik alles geweest, om in elk geval enigen te redden."

"Voor de zwakken ben ik zwak geworden om hen te winnen. Ik ben voor iedereen wel ķets geworden, om in elke situatie althans enkelen te redden."

"Voor mij geldt de wet van Christus. Als ik bij zwakke mensen ben, laat ik niet merken dat ik sterk ben, om hen voor Christus te winnen. Ik heb mij aan al die mensen aangepast om in ieder geval enkelen van hen te redden."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus verliet de hemel en kwam naar de aarde om ons te redden. Paulus gaf alles op om het evangelie te delen met zowel Joden als niet-Joden. Wat hebben wij gedaan... wat hebben wij achter gelaten... wat hebben wij opgegeven... wat zijn wij geworden... om Jezus te delen met degenen die we liefhebben, kennen of beļnvloeden?

 

Gebed:

Vader van goedertierenheid, rijk in voortdurende liefde, geef mij ogen om hen te zien die Jezus nodig hebben, geef mij de moed en de nederigheid om zijn vergeving te delen en het gevoel van timing om te weten wanneer ze klaar zijn om van zijn liefde te weten. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 september 2024 Matthėus 9:21
20 september 2024 Lukas 9:20
19 september 2024 1 Korinthiėrs 9:19
18 september 2024 Prediker 9:18
17 september 2024 Deuteronomium 9:17
16 september 2024 Genesis 9:16
15 september 2024 1 Korinthiėrs 9:15
 

Home