Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 21 september 2024

 

Matthėus 9:21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want zij zeide in zichzelven: Indien ik alleenlijk Zijn kleed aanraak, zo zal ik gezond worden." (Mt 9:21 STV)

[Een wanhopige en eenzame vrouw, die jaren ziek was, kwam naar Jezus voor genezing.] "'Om beter te worden hoef ik alleen maar zijn mantel aan te raken,' dacht ze bij zichzelf."

[Een wanhopige en eenzame vrouw, die jaren ziek was, kwam naar Jezus voor genezing.] "Want, zeide zij bij zichzelf, indien ik slechts zijn kleed aanraak, zal ik behouden zijn."

[Een wanhopige en eenzame vrouw, die jaren ziek was, kwam naar Jezus voor genezing.] "ze dacht: Als ik alleen zijn bovenkleed maar kan aanraken, zal ik al genezen worden."

[Een wanhopige en eenzame vrouw, die jaren ziek was, kwam naar Jezus voor genezing.] "Zij dacht: "Ik hoef alleen maar Zijn mantel aan te raken, dan ben ik genezen."

 

Overdenking van vandaag:

De vrouw die dit tegen zichzelf zei, kende uitsluiting en eenzaamheid vanwege een ziekte die ze al 12 jaar had en die haar onrein maakte onder de Joodse wet. Ze was gevangen in een isolement door deze aandoening.  

Net zoals Jezus haar van deze gevangenis had bevrijd (vers 22), verlangt hij ernaar om ook jou te bevrijden. Wat houdt jou gevangen? Jezus wil je graag vrijheid geven door 5 giften: 1) de bijbel om je te helpen Gods wil te kennen, 2) je overgave aan zijn heerschap, 3) reiniging van je zonde en schuld, 4) de gave van de Heilige Geest om je bij te staan en 5) een familie van broeders en zusters in Christus om je te steunen en je verantwoordelijk te houden. Dit zijn Gods 5 kostbare sleutels naar vrijheid.

 

Gebed:

Vader, ik bid vandaag voor allen die verlossing uit de greep van Satan nodig hebben, in wat voor vorm dan ook in hun leven. In Jezus' machtige en heilige naam bid ik met vertrouwen. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 september 2024 Lukas 9:20
19 september 2024 1 Korinthiėrs 9:19
18 september 2024 Prediker 9:18
17 september 2024 Deuteronomium 9:17
16 september 2024 Genesis 9:16
15 september 2024 1 Korinthiėrs 9:15
14 september 2024 1 Korinthiėrs 9:14
 

Home