Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 16 september 2024

 

Genesis 9:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Als deze boog in de wolken zal zijn, zo zal Ik hem aanzien, om te gedenken aan het eeuwig verbond tussen God en tussen alle levende ziel, van alle vlees, dat op de aarde is." (Ge 9:16 STV)

"Als ik de boog in de wolken zie, zal ik denken aan het verbond dat voor altijd zal bestaan tussen mij en alle levende wezens op de aarde.'"

"Als de boog in de wolken is, dan zal Ik hem zien, zodat Ik mijn eeuwig verbond gedenk tussen God en alle levende wezens van alle vlees, dat op aarde is."

"Als ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen God en al wat op aarde leeft."

"Als de regenboog aan de hemel staat, zal Ik hem zien en denken aan het eeuwigdurende verbond tussen Mij en alle levende wezens op aarde."

 

Overdenking van vandaag:

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik ben erg visueel ingesteld. Ik waardeer het zeer hoe God de wereld gemaakt heeft met al zijn variŽteit, kleur en rijke diversiteit. Ik ben dankbaar voor de manier waarop hij bepaalde bekende beelden in onze wereld heeft gebruikt om ons te herinneren aan zijn dagelijkse voorziening en eeuwige genade.  

De schoonheid van de regenboog zit niet alleen in de wonderlijke kleuren of de geur nadat het net geregend heeft, maar in de belofte dat God ervoor gekozen heeft om zichzelf aan onze bestemming te verbinden en zich met deze wereld bezig te houden!

 

Gebed:

Almachtige God, dank u dat u geweldige beloften gemaakt heeft, terwijl we geen recht hadden ze te verwachten, laat staan ze te eisen. Dank u dat u die beloften heeft verbonden aan dingen die ik dagelijks meemaak, zodat ik herinnerd kan worden aan uw voortdurende en wakende zorg. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 september 2024 1 KorinthiŽrs 9:15
14 september 2024 1 KorinthiŽrs 9:14
13 september 2024 Lukas 9:13
12 september 2024 MatthŽus 9:12
11 september 2024 2 KorinthiŽrs 9:11
10 september 2024 Spreuken 9:10
9 september 2024 EzechiŽl 9:9
 

Home