Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 15 september 2024

 

1 KorinthiŽrs 9:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar ik heb geen van deze dingen gebruikt. En ik heb dit niet geschreven, opdat het alzo aan mij geschieden zou; want het ware mij beter te sterven, dan dat iemand dezen mijn roem zou ijdel maken." (1Co 9:15 STV)

(Over het recht voor anderen om steun te ontvangen, schrijft Paulus:) "Maar ik heb van deze rechten geen enkel gebruik gemaakt, en dat schrijf ik echt niet om er verandering in te brengen. Ik zou liever sterven. Nee, die roem zal niemand mij ontnemen!"

(Over het recht voor anderen om steun te ontvangen, schrijft Paulus:) "Ik voor mij heb hiervan echter niet het minste gebruik gemaakt. Dit schrijf ik echter niet, opdat het zo op mij toegepast zou worden, want het ware mij beter te sterven dan. Neen, mijn roem zal niemand verijdelen!"

(Over het recht voor anderen om steun te ontvangen, schrijft Paulus:) "Maar ik heb van geen van deze rechten ooit gebruik gemaakt, en dat schrijf ik niet om ze nu bij u op te eisen. Ik zou liever sterven. Geen mens zal me deze roem ontnemen."

(Over het recht voor anderen om steun te ontvangen, schrijft Paulus:) "Maar ik heb nooit van dat recht gebruik gemaakt. En ik schrijf dit ook niet om daar verandering in te brengen. Ik zou nog liever van honger omkomen dan mij de voldoening te laten afnemen dat ik u het goede nieuws gebracht heb zonder er loon voor te krijgen."

 

Overdenking van vandaag:

Paulus was voorzichtig om geen financiŽle steun te ontvangen van de KorinthiŽrs, hoewel het zijn recht was als een dienaar van het evangelie. Hij kende hun probleem van gulheid en liet hun in plaats daarvan een groot voorbeeld zien van leven voor Jezus zonder een voor de hand liggende en directe beloning.  

Vaak moeten we anderen onze normen en waarden laten zien voordat anderen ze willen overnemen. Paulus was een meester in het lezen van de nood rondom hem en door te leven op een manier dat het een voorbeeld was. Laten we een belofte maken door hetzelfde te doen!

 

Gebed:

God de Vader en Almachtige HEER, geef mij alstublieft de kracht en de moed om te leven met principes die een zegen en een voorbeeld voor anderen zijn. Zegen mij, lieve Vader, met een leven dat een indruk op anderen maakt in uw naam. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 september 2024 1 KorinthiŽrs 9:14
13 september 2024 Lukas 9:13
12 september 2024 MatthŽus 9:12
11 september 2024 2 KorinthiŽrs 9:11
10 september 2024 Spreuken 9:10
9 september 2024 EzechiŽl 9:9
8 september 2024 2 KorinthiŽrs 9:8
 

Home