Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 13 september 2024

 

Lukas 9:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar Hij zeide tot hen: Geeft gij hun te eten. En zij zeiden: Wij hebben niet meer dan vijf broden, en twee vissen; tenzij dan dat wij heengaan en spijs kopen voor al dit volk;" (Lu 9:13 STV)

"'Geven jullie hun te eten,' zei Jezus. 'Alles wat we hebben, is vijf broden en twee vissen,' zeiden ze. 'Of moeten we voor al die mensen voedsel gaan kopen?'"

"Maar Hij zeide tot hen: Geeft gij hun te eten. Zij zeiden: Wij hebben niet meer dan vijf broden en twee vissen, of wij zouden moeten heengaan om voor al dit volk voedsel te kopen."

"Maar hij zei tegen hen: 'Geven jullie hun te eten.' Ze zeiden: 'We hebben maar vijf broden en twee vissen. Moeten wij dan eten gaan kopen voor al die mensen?'"

"Geven jullie hun te eten," antwoordde Jezus. "Hoe dan?" vroegen zij. "Wij hebben hier maar vijf broden en twee vissen. Of moeten wij voor al deze mensen eten gaan kopen?"

 

Overdenking van vandaag:

Ik vind het prachtig hoe Jezus de aandacht krijgt van zijn discipelen. ďJongens, jullie geven ze te eten!Ē Natuurlijk wisten ze dat dit niet ging lukken. Toch liet Jezus ze zien dat als ze hun weinige middelen naar hem brachten, ze verbazingwekkende dingen konden doen. Toen de grote picknick klaar was, haalde elk van hen een grote mand vol met wat over was van de tafel van Gods vrijgevigheid!  

Laten we voor ogen houden dat het niet de uitdaging of de middelen zijn die ons beperken. Het is onze onwil om dat wat we hebben naar Jezus te brengen en te vertrouwen dat hij iets met ons zal doen om anderen te zegenen op een manier die bij onszelf nooit in onze dromen zou opkomen! (zie Efez 3:20-21)

 

Gebed:

Aan u is alle lof en eer, Abba Vader, voor uw buitengewone hulp en gaven in tijden van nood. Voor uw liefhebbende en riante voorziening in tijden van vraag en uw verrassende en geweldige manier waarop u mij gebruikt en de dingen die u mij heeft toevertrouwd om uw wil te vervullen. In Jezus' naam prijs ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 september 2024 MatthŽus 9:12
11 september 2024 2 KorinthiŽrs 9:11
10 september 2024 Spreuken 9:10
9 september 2024 EzechiŽl 9:9
8 september 2024 2 KorinthiŽrs 9:8
7 september 2024 Markus 9:7
6 september 2024 Nehemia 9:6
 

Home