Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 9 september 2024

 

EzechiŽl 9:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Toen zeide Hij tot mij: De ongerechtigheid van het huis van Israel en van Juda is gans zeer groot, en het land is met bloed vervuld, en de stad is vol van afwijking; want zij zeggen: De HEERE heeft het land verlaten, en de HEERE ziet niet." (Eze 9:9 STV)

"Hij antwoordde mij: 'IsraŽl en Juda hebben zich aan de grootste misdaden schuldig gemaakt. Er is veel bloed vergoten in het land, overal in de stad wordt het recht verkracht. De Heer ziet het niet, denken ze. Hij heeft het land verlaten."

"Hij zeide tot mij: De ongerechtigheid van het huis Israels en van Juda is uitermate groot, zodat het land van bloedschuld vol is, en de stad vol van rechtsverkrachting, want zij denken: de HERE heeft het land verlaten, en: de HERE ziet het niet."

"Hij antwoordde: 'De schuld die het volk van IsraŽl en Juda op zich heeft geladen is onmetelijk groot. Het land is vol bloed, de stad vol onrecht, want ze denken bij zichzelf: De HEER heeft het land verlaten, de HEER ziet ons niet."

"Hij antwoordde: "De zonden van de inwoners van IsraŽl en Juda zijn erg groot en het hele land is vol moord en onrechtvaardigheid, want zij denken bij zichzelf: De HERE heeft het land verlaten en ziet ons toch niet!"

 

Overdenking van vandaag:

In tijden van kwaad en rampspoed kan Gods volk de "grote en kostbare beloftes" van de Vader uit het oog verliezen. God heeft zijn beloften door de tijden heen trouw gehouden. Deze trouw in het verleden is een voorbeeld voor ons dat we kunnen vertrouwen op zijn belofte van redding die we op een dag volledig zullen ervaren met hem. Zelfs in onze meest donkere nacht heeft God ons niet verlaten. Hij ziet en weet wat we doen en hoe we ons voelen.  

Vaak genoeg kijkt God hoe we zullen leven in moeilijke tijden. Hij wil ons laten zien dat hij nog steeds vertrouwd kan worden en dat hij nog steeds in deze wereld aan het werk is. Laten we toegewijd zijn, erop vertrouwen dat de God die IsraŽl beschermde en door IsraŽl de beloofde Messias bracht, ons zal behouden en ons zal zegenen!

 

Gebed:

In mijn tijden van meest donkere worstelingen en grootste vreugde, mijn Heer, help mij alstublieft trouw te zijn aan u en uw wil. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 september 2024 2 KorinthiŽrs 9:8
7 september 2024 Markus 9:7
6 september 2024 Nehemia 9:6
5 september 2024 Nehemia 9:5b
4 september 2024 Handelingen 9:4-5
3 september 2024 Johannes 9:3
2 september 2024 Jesaja 9:2
 

Home