Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 5 september 2024

 

Nehemia 9:5b

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

Nehemia 9:5b

"Breng hulde aan de Heer, uw God, nu en voor altijd! Ja, laat men u huldigen, Heer, en uw luisterrijke naam prijzen, u bent boven alle lof verheven."

"Staat op, prijst de HERE, uw God, van eeuwigheid tot eeuwigheid; ja, men prijze uw heerlijke naam, die verheven is boven alle lof en prijs."

"Sta op, prijs de HEER, uw God, voor eeuwig en altijd: "Moge uw luisterrijke naam, die verheven is boven alle lof en roem, geprezen zijn."

"Sta op en loof de HERE, uw God, want Hij leeft van eeuwigheid tot eeuwigheid! Prijs Hem! Onze God is veel groter dan wij ooit kunnen beseffen of onder woorden brengen."

 

Overdenking van vandaag:

""Stand up and shout it if you love my Jesus..." (Sta op en juich als je van Jezus houdt...). Dat is een liedje dat onze kinderen leuk vinden om te zingen. Maar wat gebeurt er met dat jeugdige enthousiasme en vreugde als we de Heer aanbidden? God wil niet dat we het verliezen.  

Lees door de bijbel heen en markeer alle fysieke handelingen die gebruikt worden in respect en lof aan onze ontzagwekkende en eeuwige God. Is het geen tijd dat we opstaan en hem prijzen, in een wereld waar regelmatig Gods naam vervloekt wordt. En niet alleen in de kerk (onze eigen aanbidding) en in onze dagelijkse wijding aan God (onze persoonlijke aanbidding), maar ook in ons dagelijks leven (onze publieke aanbidding)?!

 

Gebed:

Hemelse Vader, ik kan het niet bevatten dat een eeuwige en almachtige God ervoor kiest om te luisteren naar mijn gebeden. Toch weet ik dat u luistert en ze beantwoordt. Dank u! Ontvang mijn lof wanneer ik u aanbid, wanneer ik aanbid met andere christenen, het persoonlijk en publiekelijk doe als ik mijn leven leef als een voorbeeld voor mij collega's. U alleen bent God en alle lof waardig. Accepteer alstublieft mijn lofprijzing als ik het als offer aan u wil brengen door mijn leven en ook door mijn woorden. In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 september 2024 Handelingen 9:4-5
3 september 2024 Johannes 9:3
2 september 2024 Jesaja 9:2
1 september 2024 Psalm 9:1
31 augustus 2024 Markus 8:31
30 augustus 2024 Johannes 8:30
29 augustus 2024 Markus 8:29
 

Home