Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 4 september 2024

 

Handelingen 9:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En ter aarde gevallen zijnde, hoorde hij een stem, die tot hem zeide: Saul, Saul! wat vervolgt gij Mij? En hij zeide: Wie zijt Gij, Heere? En de Heere zeide: Ik ben Jezus, Dien gij vervolgt. Het is u hard, de verzenen tegen de prikkels te slaan." (Hnd 9:4-5 STV)

"Hij liet zich op de grond vallen en hoorde een stem: 'Saul, Saul, waarom vervolg je mij?' Saulus zei: 'Wie bent u, Heer?' De stem zei: 'Ik ben Jezus, degene die jij vervolgt."

"Ter aarde gevallen, hoorde hij een stem tot zich zeggen: Saul, Saul, waarom vervolgt gij Mij? En hij zeide: Wie zijt Gij, Here? En Hij zeide: Ik ben Jezus, die gij vervolgt."

"Hij viel op de grond en hoorde een stem tegen hem zeggen: 'Saul, Saul, waarom vervolg je mij?' Hij vroeg: 'Wie bent u, Heer?' Het antwoord was: 'Ik ben Jezus, die jij vervolgt."

"Hij viel op de grond en hoorde een stem: "Saul, Saul, waarom vervolgt u Mij?" "Wie bent U, Here?" vroeg Saulus. "Ik ben Jezus," zei de stem, "Die u zo fanatiek vervolgt."

 

Overdenking van vandaag:

Als Paulus ons leert dat de kerk het lichaam van Christus is, zegt hij dat niet als theoretische kennis. De kerk is Jezus' aanwezigheid, zijn lichaam in deze wereld. Wat door de kerk als een gezamenlijk inspanning van een groep mensen gedaan wordt, is gedaan voor Jezus. Wat door individuele christenen wordt gedaan, is gedaan voor hun Redder. Jezus is aanwezig in de wereld door ons!  

Deze uitspraak is waar: de enige Jezus die velenheden zien is de Jezus die ze door jou en mij zien.

 

Gebed:

Liefdevolle Vader, laat de schoonheid van Jezus in mij gezien worden, al zijn wonderlijke passie en zuiverheid. Moge uw goddelijke Geest mijn binnenste zuiveren. Laat de schoonheid van Jezus in mij gezien worden. In de naam van mijn Redder, bid ik. Amen. 

(gebaseerd op de tekst van een lied van Albert W.T. Orsbom.)

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 september 2024 Johannes 9:3
2 september 2024 Jesaja 9:2
1 september 2024 Psalm 9:1
31 augustus 2024 Markus 8:31
30 augustus 2024 Johannes 8:30
29 augustus 2024 Markus 8:29
28 augustus 2024 Romeinen 8:28
 

Home