Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 2 september 2024

 

Jesaja 9:2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(9–1) Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien; degenen, die wonen in het land van de schaduw des doods, over dezelve zal een licht schijnen." (Jes 9:2 STV)

"De bevolking dwaalde rond in het duister, nu ziet ze een groot licht; het land zat in diepe duisternis, nu staan de bewoners in stralend licht."

"Het volk dat in donkerheid wandelt, ziet een groot licht; over hen die wonen in een land van diepe duisternis, straalt een licht."

"Het volk dat in duisternis ronddoolt ziet een schitterend licht. Zij die in het donker wonen worden door een helder licht beschenen."

"Het volk dat in de duisternis voortgaat, zal een groot licht zien; een licht, Dat straalt over hen die in een land van dichte duisternis wonen."

 

Overdenking van vandaag:

Deze geweldige belofte in Jesaja is vervuld met de komst van Jezus (zie Matteüs 4:15-16; Lukas 1:79). Als vanavond de duisternis valt, kijk eens naar een straatlantaarn. Probeer het beeld in je geheugen vast te zetten, zodat elke keer wanneer je een licht in het donker ziet schijnen het je zal herinneren om 2 dingen te doen: dank God voor het sturen van zijn licht en beloof jezelf om dat licht te delen met de mensen die je kent.

 

Gebed:

Liefhebbende en eeuwige God, dank u dat u uw licht in mijn leven laat schijnen door Jezus. Helpt u mij om mijn woorden en daden een zegen te laten zijn voor de mensen rondom mij. Ik bid dat hierdoor uw redding en gratie die Jezus brengt door allen met wie ik omga gezien zal worden, vandaag en iedere dag van mijn leven die volgt. In Jezus' naam bid ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 september 2024 Psalm 9:1
31 augustus 2024 Markus 8:31
30 augustus 2024 Johannes 8:30
29 augustus 2024 Markus 8:29
28 augustus 2024 Romeinen 8:28
27 augustus 2024 Matthëus 8:27
26 augustus 2024 Romeinen 8:26-27
 

Home