Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 31 augustus 2024

 

Markus 8:31

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Hij begon hun te leren, dat de Zoon des mensen veel moest lijden, en verworpen worden van de ouderlingen, en overpriesters, en Schriftgeleerden, en gedood worden, en na drie dagen wederom opstaan." (Mr 8:31 STV)

"Toen begon Jezus hun uit te leggen dat de Mensenzoon veel moest lijden. Hij zou verworpen worden door de oudsten, de opperpriesters en de schriftgeleerden en gedood worden; na drie dagen zou hij opstaan."

"En Hij begon hen te leren, dat de Zoon des mensen veel moest lijden en verworpen worden door de oudsten en de overpriesters en de schriftgeleerden en gedood worden en na drie dagen opstaan."

"Hij begon hun te leren dat de Mensenzoon veel zou moeten lijden en door de oudsten van het volk, de hogepriesters en de schriftgeleerden verworpen zou worden, en dat hij gedood zou worden, maar drie dagen later zou opstaan"

"Hij begon hun te vertellen over de verschrikkelijke dingen die Hij zou moeten doormaken. Hij zei dat de Hoge Raad Hem zou veroordelen, dat men Hem zelfs zou doden en dat Hij na drie dagen weer levend zou worden."

 

Overdenking van vandaag:

Weten dat Jezus Gods Messias is, is één ding. Jezus volgen als onze Heer is geheel iets anders. Onze gedachten, hart en leven allemaal op één lijn krijgen is altijd een uitdaging.  

Toen de discipelen van Jezus eenmaal erkenden dat hij de Christus was, wist hij dat hij ze de echte weg naar de hemel moest leren. Elk van de evangeliën herinnert ons eraan dat deze weg leidde naar het kruis van lijden voordat het naar een kroon van glorie leidde. De vroege kerk vatte het samen in een lied dat hen er aan herinnerde dat ook zij dezelfde weg moesten wandelen. (zie Filippenzen 2:5-11).  

We zijn een volk op weg naar de hemel, maar we kunnen er zeker van zijn dat we onderweg kuilen en drempels tegen zullen komen. We komen zelfs steile heuvels om te beklimmen tegen als Satan probeert ons te ontsporen en te verslaan. Echter, onze Redder heeft deze weg al gelopen en hij is onze herinnering dat het pad ons leidt naar het delen in zijn glorie.

 

Gebed:

Liefdevolle Vader, ik ken verschillende gelovigen die worstelen om Jezus trouw te volgen. Alstublieft Heer, ik vraag u hen kracht te geven en de moed om vol te houden. Ik bid dat u mij gebruikt hen aan te moedigen en hen te helpen door deze donkere tijd in hun leven. Ik wil in het bijzonder een aantal mensen bij naam noemen en vragen of u ze wil zegenen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 augustus 2024 Johannes 8:30
29 augustus 2024 Markus 8:29
28 augustus 2024 Romeinen 8:28
27 augustus 2024 Matthëus 8:27
26 augustus 2024 Romeinen 8:26-27
25 augustus 2024 Romeinen 8:25
24 augustus 2024 Johannes 8:24
 

Home