Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 28 augustus 2024

 

Romeinen 8:28

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wij weten, dat dengenen, die God liefhebben, alle dingen medewerken ten goede, [namelijk] dengenen, die naar [Zijn] voornemen geroepen zijn." (Ro 8:28 STV)

"Wij weten dat God alles tot een goed einde brengt voor wie hem liefhebben, voor hen die hij besloten heeft te roepen."

"Wij weten nu, dat God alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn."

"En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede."

"Eén ding weten wij: Voor wie Hem liefhebben laat God alles meewerken voor hun bestwil, want Hij heeft een plan met hen."

 

Overdenking van vandaag:

De werkelijke kwestie in ons leven is niet Gods trouw, maar onze trouw. De geschiedenis van Gods trouw aan Israël en zijn beloften kunnen we in de Geschriften vinden. We kunnen op hem steunen en vertrouwen dat hij zal doen wat hij belooft, ondanks de omstandigheden in ons leven. De echte vraag is of we hem werkelijk liefhebben en leven met zijn doel voor ogen als het leven ondragelijk wordt en het geloof zwaar.  

Dit bijbelvers is geen cliché, maar een ring van hoop voor mensen waarvan het geloof brokkelig is geworden die ervoor kiezen vol te houden terwijl dit niet makkelijk is dit te doen. Geloof is geworteld in een Redder die op de derde dag triomfeerde over de dood, Satan en zonde. Terwijl we onszelf vaak vinden op de zonsondergang van de tweede dag, wachtende op onze volledige redding.

 

Gebed:

Grote God, geef me sterkte, geloof en karakter. Laat me nooit ouder worden dan mijn geloof en hoop in u. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 augustus 2024 Matthëus 8:27
26 augustus 2024 Romeinen 8:26-27
25 augustus 2024 Romeinen 8:25
24 augustus 2024 Johannes 8:24
23 augustus 2024 Romeinen 8:23
22 augustus 2024 Genesis 8:22
21 augustus 2024 Lukas 8:21
 

Home