Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 23 januari 2024

 

1 Petrus 1:23

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij, die wedergeboren zijt, niet uit vergankelijk, maar [uit] onvergankelijk zaad, door het levende en eeuwig blijvende Woord van God." (1Pe 1:23 STV)

"als mensen die herboren zijn, niet uit vergankelijke ouders, maar uit een onvergankelijke bron, door het woord van de levende en eeuwige God."

"als wedergeboren, en niet uit vergankelijk, maar uit onvergankelijk zaad, door het levende en blijvende woord van God."

"als mensen die opnieuw zijn geboren, niet uit vergankelijk maar uit onvergankelijk zaad, door Gods levende en altijd blijvende woord."

"U hebt een nieuw leven gekregen; niet door geboorte uit uw ouders, want aan dat leven komt een einde; maar een nieuw leven door wedergeboorte uit God, Die door de levende Christus Zijn woord tot ons blijft spreken."

 

Overdenking van vandaag:

Woorden zijn machtig! Ze kunnen verminken, kwetsen en verzwakken. Ze kunnen ook zegenen, aanmoedigen en inspireren. Wanneer deze woorden Gods Woord zijn, zijn ze zelfs nog belangrijker. Gods Woord - de geschriften, het evangelie - het is niet alleen waarheid, maar het is leven!  

Gods Woord, levend en duurzaam, geeft ons leven en geeft ons zijn boodschap van eeuwig leven. Het vertelt ons van zijn genade en leert ons hoe we opnieuw geboren kunnen worden. Laten we het niet zonder meer aannemen ... of de boodschap ervan negeren ... of zwijgen over de waarheid.

 

Gebed:

Almachtige en eeuwige God, dank u dat u tot ons spreekt door menselijke woorden. Dank u voor uw evangelie dat ons de boodschap van Jezus geeft en uw redding voor ons in hem. Stil alstublieft mijn honger om uw Woord meer volledig te kennen en na te leven. Dank u dat u mij een bron van waarheid geeft dat betrouwbaar is, stabiel en duurzaam. In de naam van Jezus, uw levende Woord, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 januari 2024 Kolossensen 1:22
21 januari 2024 Deuteronomium 1:21
20 januari 2024 Romeinen 1:20
19 januari 2024 Efeziėrs 1:17-20
18 januari 2024 1 Petrus 1:18-19
17 januari 2024 Jesaja 1:17
16 januari 2024 Ruth 1:16
 

Home