Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 24 augustus 2024

 

Johannes 8:24

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik heb u dan gezegd, dat gij in uw zonden zult sterven; want indien gij niet gelooft, dat Ik [Die] ben, gij zult in uw zonden sterven." (Joh 8:24 STV)

"Ik zei u: u zult sterven in uw zonden. Want als u weigert te geloven dat ik ben die ik ben, zult u sterven in uw zonden."

"Ik heb u dan gezegd, dat gij in uw zonden zult sterven; want indien gij niet gelooft, dat Ik het ben, zult gij in uw zonden sterven."

"Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.'"

"Daarom heb Ik gezegd dat u zult sterven zonder dat uw zonden vergeven zijn. Want als u niet gelooft dat Ik ben die Ik ben, zult u sterven zonder vergeving te hebben ontvangen."

 

Overdenking van vandaag:

Een cruciale zin, wellicht iets verhuld door onze vertaling, is deze: "Je zult sterven in je zonden, tenzij je gelooft dat IK BEN." Zoals Johannes zo vaak doet, neemt hij een eenvoudige zin en vult hem tot de rand met diepe betekenis en leidt ons zo dat we Jezus op een heel andere, frisse manier zien.  

Jezus is IK BEN, God met ons. Hoe kan God ons liefhebben? We kunnen het antwoord niet geheel weten, maar we kunnen er zeker in geloven en verheugen en leven voor zijn glorie.

 

Gebed:

Heilige en rechtvaardige God, dank u voor Jezus en alles wat hij is en alles wat hij voor mij gedaan heeft. Voor uw glorie en in Jezus' naam prijs ik en dank ik u voor de zekerheid die ik in uw belofte kan hebben. Ik dank u dat ik niet in mijn zonden zal sterven. Ik dank u nog meer, mijn Vader, voor de zekerheid dat wanneer ik sterf, ik met u zal leven. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 augustus 2024 Romeinen 8:23
22 augustus 2024 Genesis 8:22
21 augustus 2024 Lukas 8:21
20 augustus 2024 2 Korinthiėrs 8:20-21
19 augustus 2024 Jesaja 8:19
18 augustus 2024 Romeinen 8:18
17 augustus 2024 Deuteronomium 8:17-18
 

Home