Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 23 augustus 2024

 

Romeinen 8:23

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En niet alleen dit, maar ook wij zelven, die de eerstelingen des Geestes hebben, wij ook zelven, [zeg] [ik], zuchten in onszelven, verwachtende de aanneming tot kinderen, [namelijk] de verlossing onzes lichaams." (Ro 8:23 STV)

"Maar de schepping niet alleen ook wij, die toch de Geest ontvangen hebben als een voorschot op wat we nog krijgen. Ook wij zuchten diep, zolang we uitzien naar het moment waarop God ons voorgoed tot zijn kinderen maakt en ons hele bestaan bevrijdt."

"En niet alleen zij, maar ook wij zelf, wij, die de Geest als eerste gave ontvangen hebben, zuchten bij onszelf in de verwachting van het zoonschap: de verlossing van ons lichaam."

"En dat niet alleen, ook wijzelf, die als voorschot de Geest hebben ontvangen, ook wij zuchten in onszelf in afwachting van de openbaring dat we kinderen van God zijn, de verlossing van ons sterfelijk bestaan."

"Dat geldt ook voor ons. Ook al hebben wij, als een voorproef van het nieuwe leven, de Heilige Geest ontvangen. Wij zuchten ook en hunkeren naar de dag dat ons lichaam zal worden verlost van ziekte en dood."

 

Overdenking van vandaag:

Het leven kan soms zwaar zijn. Een ieder die al een lange tijd op deze aarde rondloopt weet dit. Maar tegelijkertijd weten we dat zelfs onze grootste nachtmerries perioden zijn die ons voorbereiden op onze grote verlossing.  

Onze meest eenzame momenten zijn de wachtkamer voor onze uiteindelijk opname in de familie van de tijdloze Koning. Met de Geest die in ons leeft, hebben we een zekerheid van onze uiteindelijke bestemming van ons leven, wat het drama ook is waarin we ons nu bevinden.  

Laten we dus leven als mensen die verzekerd zijn van onze bestemming, maar er nog niet zijn aangekomen. Laten we niet leven als mensen die hun huis hier gemaakt hebben en hun hoop in de huidige tijd hebben geplaatst. Onze beste dagen moeten nog komen!

 

Gebed:

Almachtige en trouwe God, liefhebbende Abba Vader, zegen me vandaag met moed zodat ik elk obstakel wat vandaag op mijn pad komt, aan kan. Geef me alstublieft een geest dat ik het met waardigheid en integriteit kan doen, zodat anderen mijn houding mogen zien en u er glorie voor mogen brengen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 augustus 2024 Genesis 8:22
21 augustus 2024 Lukas 8:21
20 augustus 2024 2 KorinthiŽrs 8:20-21
19 augustus 2024 Jesaja 8:19
18 augustus 2024 Romeinen 8:18
17 augustus 2024 Deuteronomium 8:17-18
16 augustus 2024 MatthŽus 8:16-17
 

Home