Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 20 augustus 2024

 

2 KorinthiŽrs 8:20-21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Dit verhoedende, dat ons niemand moge lasteren in dezen overvloed, die van ons wordt bediend; Als die bezorgen, hetgeen eerlijk is, niet alleen voor den Heere, maar ook voor de mensen." (2Co 8:20-21 STV)

"Daarmee hopen we te voorkomen, dat ons beheer van dat enorme bedrag verdacht wordt gemaakt. Want wij zijn uit op wat betaamt, niet alleen voor God, maar ook voor de mensen."

"Hierdoor voorkomen wij verdachtmaking bij deze overvloedige opbrengst, die door onze handen gaat; want wij zijn bedacht op hetgeen behoorlijk is, niet alleen voor het oog des Heren, maar ook voor dat der mensen."

"We willen vermijden dat ons beheer van deze rijke gaven onder verdenking komt te staan, want we proberen niet alleen tegenover de Heer het goede te doen, maar ook tegenover mensen."

"Door samen te reizen, nemen hij en ik elk wantrouwen weg. Want wij willen in geen geval dat iemand iets kan aanmerken op de manier waarop wij deze grote bedragen beheren. God weet dat wij eerlijk zijn, maar wij vinden dat alle mensen dat ook moeten weten. Daarom hebben wij het een en ander zo geregeld."

 

Overdenking van vandaag:

De mensen die leiden, en in het bijzonder de mensen aan wie het rentmeesterschap van de financiŽn van God zijn toevertrouwd moeten zorgvuldig luisteren naar de waarschuwing en oproep van Paulus. We behoren behoedzaam te zijn in de manier waarop we met financiŽn omgaan. Het moet niet alleen oprecht zijn in onze persoonlijke wandel met God, maar ook op de manier waarop het aan anderen getoond wordt.

 

Gebed:

God, vergeef ons alstublieft, uw volk, dat we kwakzalvers en geldwolven getolereerd hebben die zich voordeden als uw dienaren. Mogen wij, leiders en volgers evenzo, eervol en heilig zijn in het aanzicht van iedereen als we uw middelen gebruiken om uw werk te doen in het verspreiden van Jezus' genade. In de naam van onze Heer en Christus bidden we. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 augustus 2024 Jesaja 8:19
18 augustus 2024 Romeinen 8:18
17 augustus 2024 Deuteronomium 8:17-18
16 augustus 2024 MatthŽus 8:16-17
15 augustus 2024 Romeinen 8:15
14 augustus 2024 Hosea 8:14
13 augustus 2024 Romeinen 8:13-14
 

Home