Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 19 augustus 2024

 

Jesaja 8:19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Wanneer zij dan tot ulieden zeggen zullen: Vraagt waarzeggers en duivelskunstenaars, die daar piepen, en binnensmonds mompelen; [zo] [zegt]: Zal niet een volk zijn God vragen? zal men voor de levenden de doden [vragen]?" (Jes 8:19 STV)

"Men zal jullie vragen: 'Wend u tot hen die de geesten van doden kunnen raadplegen.' Maar die fluisteren en prevelen maar iets. Een volk wendt zich toch tot zijn God! Wat moeten de levenden bij de doden?"

"En wanneer men tot u zegt: Vraagt de geesten van doden en de waarzeggende geesten, die daar piepen en mompelen. Zal een volk niet zijn God vragen? Zal men voor de levenden de doden [vragen]?"

"Wanneer men jullie vraagt om de geesten van doden te raadplegen en naar fluisterende en mompelende waarzeggers te luisteren–elk volk raadpleegt toch zijn goden en vraagt de doden toch om raad voor de levenden? –,"

"Dus waarom probeert u de toekomst te leren kennen door spiritisme en waarzeggerij? Luister niet naar dat geklets en gemompel. Kunnen de levenden van de doden iets over de toekomst leren? Waarom vraagt u het uw God niet?"

 

Overdenking van vandaag:

We leven in een tijd dat mensen de inhoud van vele mystieke geloven in een kookpotje willen doen en er hun eigen pseudo-christelijk geloof van maken. De meesten weten niet dat de basisstelling van het Woord heel eenvoudig en helder is.
 

Alleen God, de almachtige Jahweh, is werkelijk God. Alleen de ware en levende God is om aanbeden te worden. Alleen deze Abba Vader kunnen we vertrouwen. Ja, er zijn andere geestelijke krachten, maar deze krachten leiden tot wanhoop, dood en ondergang. Zoek God, de Jahweh van Israël, de rechtvaardige Vader van Jezus en leef.

 

Gebed:

Grote Vader en heilige Majesteit, laat in ons land een passie ontstaan om u in oprechtheid te zoeken, zodat de wereld uw vergiffenis mag ervaren. Ik bid dat de mensen uw karakter eer aan zullen doen en dat de naties uw vrede zullen ervaren.
In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 augustus 2024 Romeinen 8:18
17 augustus 2024 Deuteronomium 8:17-18
16 augustus 2024 Matthëus 8:16-17
15 augustus 2024 Romeinen 8:15
14 augustus 2024 Hosea 8:14
13 augustus 2024 Romeinen 8:13-14
12 augustus 2024 Johannes 8:12
 

Home