Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 15 augustus 2024

 

Romeinen 8:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want gij hebt niet ontvangen den Geest der dienstbaarheid wederom tot vreze; maar gij hebt ontvangen den Geest der aanneming tot kinderen, door Welken wij roepen: Abba, Vader!" (Ro 8:15 STV)

"Want de Geest die God u gaf, maakt geen slaven van u, zodat u weer in angst moet zitten; nee, de Geest heeft u kinderen van God gemaakt en door die Geest roepen wij tot God: Abba, Vader!"

"Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader."

"U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met 'Abba, Vader'."

"Wij hoeven dus geen slaven van de angst meer te zijn. Nee, God heeft ons een andere geest gegeven. Wij zijn door Hem aangenomen als zonen. En doordat Zijn Geest in ons woont, roepen wij: "Abba! Vader!"

 

Overdenking van vandaag:

God is zo heilig, zo machtig, zo ontzagwekkend en toch beveelt hij ons om hem "Abba Vader" te noemen. Abba was een term voor affectie, vertrouwdheid en liefde. Abba werd gebruikt door peuters om hun vader te roepen. God, door de geweldige gave van zijn Heilige Geest in ons, heeft ons zijn ultieme geschenk van aanwezigheid, liefde, kameraadschap, bescherming en machtige zorg gegeven. Abba! Lieve Abba Vader!
Mijn God, mijn Heer, de koninklijke heerser van de hemelse strijdmacht en Schepper van het universum is ook mijn Abba!

 

Gebed:

Abba Vader, dank u dat u zo dichtbij bent en toch zo machtig. Zo toegankelijk en toch zo heilig. Zo teder en toch zo betrouwbaar.
Dank u, Abba, dat u mij laat naderen als uw liefhebbend kind. In Jezus' naam en door de kracht van de Heilige Geest bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 augustus 2024 Hosea 8:14
13 augustus 2024 Romeinen 8:13-14
12 augustus 2024 Johannes 8:12
11 augustus 2024 Romeinen 8:11
10 augustus 2024 Johannes 8:10-11
9 augustus 2024 Romeinen 8:9
8 augustus 2024 1 Korinthiėrs 8:8-9
 

Home