Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 13 augustus 2024

 

Romeinen 8:13-14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want indien gij naar het vlees leeft, zo zult gij sterven; maar indien gij door den Geest de werkingen des lichaams doodt, zo zult gij leven. Want zovelen als er door den Geest Gods geleid worden, die zijn kinderen Gods." (Ro 8:13-14 STV)

"u zo'n leven zonder God leidt, zult u zeker sterven. Maar als u door de Geest een eind maakt aan uw zondige praktijken, zult u leven. Allen die zich laten leiden door de Geest van God, zijn kinderen van God."

"Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. Want allen, die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods."

"Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven. Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God."

"Als u zich door uw eigen zin laat leiden, zult u sterven. Maar als u zich laat leiden door de Heilige Geest en uw eigen zin prijsgeeft, zult u leven. Want allen die door de Geest van God geleid worden, zijn zonen van God."

 

Overdenking van vandaag:

Soms is het een strijd. Soms is het een oorlog. Zonder de kracht van de Geest, zou onze eigen wil uiteindelijk toegeven en ons eind zal dan verder van ons Doel liggen dan ons begin. Maar door de kracht van de Geest kunnen we onze tekorten overwinnen en is de voortgang naar ons Doel verzekerd. (2 Korinthiers 3:17-18)

 

Gebed:

Vergeef mij, Vader, voor de tijden dat ik mijn vlees liet winnen van de roep van uw Geest. Dank u dat u mij reinigde met het heilige vuur van uw Geest en uw zegening en dat u mij verder brengt om op mijn Redder te lijken. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 augustus 2024 Johannes 8:12
11 augustus 2024 Romeinen 8:11
10 augustus 2024 Johannes 8:10-11
9 augustus 2024 Romeinen 8:9
8 augustus 2024 1 KorinthiŽrs 8:8-9
7 augustus 2024 Johannes 8:7
6 augustus 2024 HebrŽen 8:6
 

Home