Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 12 augustus 2024

 

Johannes 8:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Jezus dan sprak wederom tot henlieden, zeggende: Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben." (Joh 8:12 STV)

"Een andere keer zei Jezus tegen de mensen: 'Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt, zal niet meer in het donker lopen, maar hij zal het licht bezitten dat leven geeft.'"

"Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben."

"Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: 'Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.'"

"Jezus richtte Zich weer tot de mensen en zei: "Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt, zal nooit in het donker rondtasten, maar leven in het licht."

 

Overdenking van vandaag:

Toen ik gisteren in de schemering door mijn tuin strompelde om de planten water te geven, was ik blij dat ik een zaklamp vond zodat ik niet de onverwachte "kruipers" tegen zou komen als ik in de heesters reikte om mijn kraan aan en uit te zetten.  

Mijn vreugde is echter veel groter bij het vinden van Jezus, die mijn hart verlicht in mijn meest donkere nachten, en mijn toekomst laat stralen met zijn komende glorie, mijn pad verlicht met zijn woorden van waarheid en mijn hoop oplicht met het aanbreken van iedere zondag, mijn wekelijkse herinnering van zijn overwinning op het graf.

 

Gebed:

Vader, mijn dierbare en heilige God, hoe kan ik u ooit genoeg danken voor het licht in mijn leven? Zo lang mijn gezicht het licht van uw glorie zal weerspiegelen, zal Jezus mijn weg verlichten. Dank u. In de naam van Jezus, het licht van de wereld, prijs en dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 augustus 2024 Romeinen 8:11
10 augustus 2024 Johannes 8:10-11
9 augustus 2024 Romeinen 8:9
8 augustus 2024 1 KorinthiŽrs 8:8-9
7 augustus 2024 Johannes 8:7
6 augustus 2024 HebrŽen 8:6
5 augustus 2024 2 KorinthiŽrs 8:5
 

Home