Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 11 augustus 2024

 

Romeinen 8:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En indien de Geest Desgenen, Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zo zal Hij, Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken, door Zijn Geest, Die in u woont." (Ro 8:11 STV)

"En God heeft Jezus uit de dood opgewekt. Welnu, als de Geest van God in u woont, zal God, die Christus Jezus uit de dood heeft opgewekt, ook uw sterfelijke lichaam levend maken door de kracht van zijn Geest, die in u woont."

"En indien de Geest van Hem, die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, dan zal Hij, die Christus Jezus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest, die in u woont."

"Want als de Geest van hem die Jezus uit de dood heeft opgewekt in u woont, zal hij die Christus heeft opgewekt ook u die sterfelijk bent, levend maken door zijn Geest, die in u leeft."

"Als de Geest van God in u woont, heeft dat ook gevolgen voor uw lichaam. God heeft Jezus uit de dood opgewekt. Wel, doordat Zijn Geest in u woont, zal Hij ook uw sterfelijke lichaam levend maken."

 

Overdenking van vandaag:

De Heilige Geest geeft ons niet alleen nu kracht. Hij is onze garantie (2 Kor. 1:22; 5:5) en onze zekerheid dat we God zullen zien zoals hij is (1 Joh. 3:1-2) en delen in zijn glorie (Kol. 3:1-4). Hij leeft in ons en belooft ons leven dat nooit zal eindigen.

 

Gebed:

Mijn God en Vader van alle landen en volken, dank u voor uw garantie dat u zal werken in mijn leven door de Heilige Geest en dat u mij zal grootbrengen door de kracht van uw Geest waardoor ik een eeuwig leven zal krijgen in uw aanwezigheid. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 augustus 2024 Johannes 8:10-11
9 augustus 2024 Romeinen 8:9
8 augustus 2024 1 KorinthiŽrs 8:8-9
7 augustus 2024 Johannes 8:7
6 augustus 2024 HebrŽen 8:6
5 augustus 2024 2 KorinthiŽrs 8:5
4 augustus 2024 Handelingen 8:4
 

Home