Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 10 augustus 2024

 

Johannes 8:10-11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Jezus, Zich oprichtende, en niemand ziende dan de vrouw, zeide tot haar: Vrouw, waar zijn deze uw beschuldigers? Heeft u niemand veroordeeld? En zij zeide: Niemand, Heere! En Jezus zeide tot haar: Zo veroordeel Ik u ook niet; ga heen, en zondig niet meer." (Joh 8:10-11 STV)

"Hij richtte zich op en vroeg haar: 'Waar zijn ze gebleven? Heeft niemand u veroordeeld?' 'Niemand, Heer,' antwoordde ze. 'Ook ik veroordeel u niet,' zei Jezus. 'Ga, maar zondig voortaan niet meer.'"

"En Jezus richtte Zich op en zeide tot haar: Vrouw, waar zijn zij? Heeft niemand u veroordeeld? En zij zeide: Niemand, Here. En Jezus zeide: Ook Ik veroordeel u niet. Ga heen, zondig van nu af niet meer!"

"Jezus richtte zich op en vroeg haar: 'Waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?' 'Niemand, heer, 'zei ze. 'Ik veroordeel u ook niet, 'zei Jezus. 'Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer.'"

"Hij stond op en vroeg: "Waar is iedereen? Heeft niemand u veroordeeld?" "Nee, Here," antwoordde zij. "Wel," zei Jezus, "Ik veroordeel u ook niet. Ga maar en doe vanaf nu geen slechte dingen meer."

 

Overdenking van vandaag:

Vergeving is iets fantastisch als het leidt tot een ander leven. Jezus kwam om ons weg te leiden van onze zonden, naar hem toe en voor verlossing. Hij gaf ons vergeving, maar is ook zorgzaam genoeg om ons niet in onze zonden te laten!

 

Gebed:

Oh Heer mijn God, heilig in al uw wegen. Verander mijn hart en mijn leven naar uw heilige wil. Geef me de zekerheid van vergeving en de moed om mijn zonden achter te laten. In Jezus' naam vraag ik u voor uw genadige en onmetelijke kracht om mijn hart en leven te vormen in een heldere weerspiegeling van u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 augustus 2024 Romeinen 8:9
8 augustus 2024 1 KorinthiŽrs 8:8-9
7 augustus 2024 Johannes 8:7
6 augustus 2024 HebrŽen 8:6
5 augustus 2024 2 KorinthiŽrs 8:5
4 augustus 2024 Handelingen 8:4
3 augustus 2024 Romeinen 8:3-4
 

Home