Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 8 augustus 2024

 

1 KorinthiŽrs 8:8-9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De spijze nu maakt ons Gode niet aangenaam; want hetzij dat wij eten, wij hebben geen overvloed; en hetzij dat wij niet eten, wij hebben geen gebrek. Maar ziet toe, dat deze uw macht niet enigerwijze een aanstoot worde dengenen, die zwak zijn." (1Co 8:8-9 STV)

"Nu brengt voedsel ons niet dichter bij God; we verliezen er niets bij als we niet eten, en als we wel eten, worden we er niet beter van. Maar u moet er wel op letten dat juist die vrijheid waarmee u handelt, voor de zwakken geen struikelblok wordt."

"Nu zal wat wij eten, ons niet bij God brengen; eten wij niet, wij zijn er niet minder om; eten wij wel, wij zijn er niet meer om. Maar ziet toe, dat deze bevoegdheid van u niet tot aanstoot voor de zwakken worde."

"Nu zal ons voedsel ons niet bij God brengen: eten wij niet, dan zal ons dat niet tot nadeel strekken; eten wij wel, dan zal ons dat niet tot voordeel strekken. Maar let erop dat de vrijheid die u hebt geen struikelblok wordt voor de zwakken onder u."

"Nu is onze verhouding met God niet afhankelijk van wat wij eten. Als wij niet eten, zijn we voor Hem niet minder; en als wij wel eten, zijn we voor Hem niet meer. Pas er dus voor op dat uw recht om te eten niet een struikelblok wordt voor anderen, die niet zo sterk in hun schoenen staan."

 

Overdenking van vandaag:

We hebben een geweldige vrijheid door de genade. Onze vrijheid geeft ons echter nooit een vrijbrief om een zwakke broeder of zuster te laten struikelen in zijn of haar wandel met God. Laten we onze vrijheid met zorg gebruiken, in het bijzonder naar onze nieuwe broeders en zusters in Christus. Deze nieuwe Christenen hebben onze aanmoediging nodig; ze hebben al genoeg struikelblokken!

 

Gebed:

God van alle genade, help me alstublieft om een aanmoediging te zijn en een goed voorbeeld voor nieuwe christenen en voor hen die zwak in hun geloof staan. Help me alstublieft om te voorkomen dat mijn leven een slecht voorbeeld voor anderen is. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 augustus 2024 Johannes 8:7
6 augustus 2024 HebrŽen 8:6
5 augustus 2024 2 KorinthiŽrs 8:5
4 augustus 2024 Handelingen 8:4
3 augustus 2024 Romeinen 8:3-4
2 augustus 2024 Romeinen 8:2
1 augustus 2024 Psalm 8:1
 

Home