Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 6 augustus 2024

 

HebrŽen 8:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En nu heeft Hij zoveel uitnemender bediening gekregen, als Hij ook eens beteren verbonds Middelaar is, hetwelk in betere beloftenissen bevestigd is." (Heb 8:6 STV)

"Maar het priesterlijke werk dat Jezus is toegewezen, is veel verhevener, zoals ook het verbond dat door zijn bemiddeling gesloten werd, beter is, omdat het op betere beloften berust."

"Nu echter heeft Hij een zoveel verhevener dienst verkregen, als Hij de middelaar is van een beter verbond, waarvan de rechtskracht op betere beloften berust."

"Maar Jezus is dus aangesteld voor een eerbiedwaardiger dienst, in die zin dat hij bemiddelaar is van een beter verbond, dat zijn wettelijke grondslag heeft gekregen in betere beloften."

"Maar Christus, de hemelse priester, heeft een veel belangrijker taak gekregen dan de priesters van IsraŽl. Hij heeft ervoor gezorgd dat God een nieuw verbond met de mensen sloot; een verbond dat op betere beloften steunt."

 

Overdenking van vandaag:

Het Oude Testament is een prachtige overeenkomst van liefde. We zien dat God de verloren mens verlost en zijn plan van vergiffenis in werking stelt om ons naar Jezus te leiden. Maar hoe krachtig de oude overeenkomst ook was, we hebben een nieuwe superieure overeenkomst omdat de bemiddelaar hiervan Jezus is. Hij is het perfecte offer en de garantie van Gods grote beloftes.

 

Gebed:

Dank u, Almachtige God, dat u Jezus zond om de beloftes te vervullen en het plan uit te voeren dat u zo lang geleden onthulde door de profeten in oude tijden. Ik dank u en prijs u in de naam van Jezus Christus, mijn Heer. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 augustus 2024 2 KorinthiŽrs 8:5
4 augustus 2024 Handelingen 8:4
3 augustus 2024 Romeinen 8:3-4
2 augustus 2024 Romeinen 8:2
1 augustus 2024 Psalm 8:1
31 juli 2024 1 KorinthiŽrs 7:31
30 juli 2024 Johannes 7:30-31
 

Home