Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 29 juli 2024

 

2 SamuŽl 7:29

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo believe het U nu, en zegen het huis van Uw knecht, dat het in eeuwigheid voor uw aangezicht zij; want Gij, Heere HEERE, hebt [het] gesproken, en met Uw zegen zal het huis van Uw knecht gezegend worden in eeuwigheid." (2Sa 7:29 STV)

"Wees dan zo goed mijn koningshuis te zegenen, zodat het voorgoed blijft bestaan. Want u, Heer, mijn God, hebt een belofte gedaan en met uw zegen zal het mijn koningshuis voor altijd voorspoedig gaan.'"

"Het behage U nu het huis van uw knecht te zegenen, opdat het voor altijd voor uw aangezicht moge bestaan. Want Gij, Here HERE, hebt gesproken, en door uw zegen zal het huis van uw knecht voor altijd gezegend zijn."

"Het behage U nu het huis van uw knecht te zegenen, opdat het voor altijd voor uw aangezicht moge bestaan. Want Gij, Here HERE, hebt gesproken, en door uw zegen zal het huis van uw knecht voor altijd gezegend zijn."

"doe daarom wat U mij hebt toegezegd! Zegen mijn familie voor eeuwig! Moge ons nageslacht altijd voor Uw ogen blijven voortbestaan; want U, HERE God, hebt het beloofd."

 

Overdenking van vandaag:

God had koning David ongelooflijk gezegend - van een herder tot koning, van een boodschappenjongen tot een oorlogsheld, van een klein stadje tot de leider van een groot rijk. Davids bezorgdheid was echter dat God dichtbij hem en zijn nakomelingen zou blijven en de beloften zou handhaven die hij had gemaakt aan David.  

Meer dan enige andere ontdekking in zijn dienend leven, had David geleerd dat de toekomst, dat elke strijd en dat iedere echte hoop ligt in de aanwezigheid van de HERE God van IsraŽl. Als God spreekt, houdt hij zijn woord. Als God handelt, handelt hij om te bevrijden. Dus David vroeg dat God zou doen waarnaar hij verlangt, zijn volk te zegenen en zijn beloften te houden.

 

Gebed:

Betrouwbare en eervolle God, mijn Vader die mij ondersteunde en zegende, dank u voor uw aanwezigheid in mijn leven en uw beloften voor mijn toekomst. Breng me in uw aanwezigheid met veel vreugde, net zoals u beloofd heeft, zodat ik voorgoed in uw huis kan verblijven. In Jezus' naam wil ik bidden tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 juli 2024 MatthŽus 7:28-29
27 juli 2024 Johannes 7:27
26 juli 2024 Deuteronomium 7:26
25 juli 2024 Handelingen 7:25
24 juli 2024 Romeinen 7:24-25
23 juli 2024 EzechiŽl 7:23
22 juli 2024 2 SamuŽl 7:22
 

Home