Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 26 juli 2024

 

Deuteronomium 7:26

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij zult dan den gruwel in uw huis niet brengen, dat gij een ban zoudt worden, gelijk datzelve is; gij zult het ganselijk verfoeien, en ten enenmaal een gruwel daarvan hebben, want het is een ban." (De 7:26 STV)

"Haal ze dus niet in huis. Anders word je vernietigd, net als zij. Verfoei ze, verafschuw ze uit de grond van je hart. Hun wacht de vernietiging."

"En gij zult geen gruwel in uw huis brengen, zodat gijzelf evenzo onder de ban zoudt komen; gij zult het ten sterkste verfoeien en verafschuwen, want het ligt onder de ban."

"Geef die gruwelijke beelden geen plaats in uw huizen, anders wordt u net als zij aan de vernietiging prijsgegeven. U moet er een diepe afschuw, een hartgrondige afkeer van hebben; de ban van de HEER rust erop."

"Neem ook geen afgodsbeelden in huis om die te aanbidden, want dan is uw lot bezegeld. U moet er een afkeer van hebben, want het zijn vervloekte voorwerpen."

 

Overdenking van vandaag:

Een beetje corruptie, een beetje vergif en een beetje verroting zit in alle afgoden. God heeft ons zuiver en perfect gemaakt in Jezus. Wat een glorieus gedachte! Waarom zouden we vlekken willen maken op zijn perfectie met dat wat kwaad is. Onze Vader wil dat wij ons aan hem wijden en dat we leven als zijn heilige mensen (Rom. 12:1-2; 1 Pet. 1:13-16).

 

Gebed:

Heilige en Rechtvaardige God, ondersteun mij alstublieft om verleiding te weerstaan en weg te rennen van zonde. Geef me een meer vurige wens om de zuiverheid te koesteren en te beschermen die u mij hebt gegeven door het offer van Jezus. Geef me een heilige afkeer voor het kwaad en de slechtheid. Trek mijn hart dichter bij uw eigen hart en geef mij een passie voor uw heiligheid. Dank u dat u mij heilig en kostbaar maakt in uw zicht. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 juli 2024 Handelingen 7:25
24 juli 2024 Romeinen 7:24-25
23 juli 2024 EzechiŽl 7:23
22 juli 2024 2 SamuŽl 7:22
21 juli 2024 Deuteronomium 7:21
20 juli 2024 Prediker 7:20
19 juli 2024 Deuteronomium 7:19
 

Home