Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 25 juli 2024

 

Handelingen 7:25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En hij meende, dat zijn broeders zouden verstaan, dat God door zijn hand hun verlossing geven zou; maar zij hebben het niet verstaan." (Hnd 7:25 STV)

"Hij verkeerde in de mening dat zijn broeders zouden begrijpen dat God hem gebruikte om hen te bevrijden. Maar zij begrepen dat niet."

"Hij meende, dat zijn broeders zouden inzien, dat God hun door zijn hand verlossing wilde geven, maar zij zagen het niet in."

"Hij meende dat zijn volksgenoten zouden begrijpen dat God hen door zijn toedoen wilde bevrijden, maar ze begrepen het niet."

"Hij dacht dat zijn volk wel zou begrijpen dat God hem had aangewezen om hen te bevrijden. Maar dat begrepen zij niet!"

 

Overdenking van vandaag:

Timing is alles. Nou ja, niet alles, maar het is een belangrijk ding. Gods plan en macht voorziet ons in alles. Zijn tijd vinden voor dat plan en macht is van cruciaal belang. Toen Mozes het op zich nam om Gods volk te redden, faalde hij. Na vernederd te zijn in de woestenij, riep God hem terug om de mensen te bevrijden naar het goddelijk moment en volgens het plan van de Almachtige. De resultaten hebben geleid tot de Exodus - de verlossing en de wedergeboorte van Gods heilige mensen.

 

Gebed:

Lieve Hemelse Vader, ik ben vaak ongeduldig en gefrustreerd doordat ik moet wachten. Vergeef mij, lieve God, voor het proberen uw tijdschema te bespoedigen en dat ik denk dat mijn plan uw plan is. Geef me alstublieft wijsheid om te weten wat te doen, waar te gaan en wanneer te handelen. In Jezus' naam bid ik voor dit geduld en deze wijsheid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 juli 2024 Romeinen 7:24-25
23 juli 2024 EzechiŽl 7:23
22 juli 2024 2 SamuŽl 7:22
21 juli 2024 Deuteronomium 7:21
20 juli 2024 Prediker 7:20
19 juli 2024 Deuteronomium 7:19
18 juli 2024 DaniŽl 7:18
 

Home